Amsterdam Light Festival

Amsterdam Light Festival Illuminade

De wandelroute Illuminade van Amsterdam Light Festival is geopend. Het thema van de kunstroute is deze editie Biomimicry: Think like nature. In de Weesper- en Plantagebuurt staan 23 innovatieve kunstwerken die bezoekers uitnodigen om zich te verwonderen over de genialiteit van de natuur. De Illuminade loopt tot en met 8 januari en is vrij toegankelijk. Tegelijk met de Illuminade is de Call for Concepts voor volgend jaar geopend. DeĀ  festivalorganisatie roept (inter)nationale kunstenaars op om een nieuw lichtconcept in te dienen.

Rogier van der Heide, artistiek leider Amsterdam Light Festival: “De Illuminade is onze artistieke kraamkamer. Talentvolle kunstenaars experimenteren met vormen, patronen en structuren uit de natuur in combinatie met moderne lichttechnologie. We willen tonen dat de natuur allemaal oplossingen en ideeĆ«n biedt voor uitdagingen in sectoren als: de bouw, de energievoorziening en de technologiesector.”

Amsterdam Light FestivalCall for Concepts 2017-2018
De opening van de Illuminade vormt meteen het startschot voor de volgende editie. (Inter)nationale kunstenaars, architecten, creatieven en ontwerpers kunnen tot en met 31 januari 2017 een lichtconcept indienen bij het festival. Deelnemers worden uitgedaagd om binnen het thema Existential met een vernieuwend en verrassend concept te komen. Alle informatie is te vinden op de website.

Over Amsterdam Light Festival

De binnenstad van Amsterdam is tot en met 22 januari 2017 het sfeervolle decor voor de eerste lustrumeditie van Amsterdam Light Festival. Het festival toontĀ ruim 50 winterdagen lichtsculpturen en -projecties van nationale en internationale kunstenaars. Naast het plaatsen van lichtkunst op de vaarroute Water Colors (thema: A view on Amsterdam) en de wandelroute Illuminade (thema: Biomimicry) worden tal van andere activiteiten georganiseerd. Amsterdam Light Festival wordt mede mogelijk gemaakt door foundingĀ partner Canal Company. www.amsterdamlightfestival.com

Images Ā©Janus-van-den-Eijnden