Ontwerpers Kolk en Kusters artdirectors Klokgebouw

Maarten Kolk en Guus Kusters

Maarten Kolk en Guus Kusters
Maarten Kolk en Guus Kusters

zijn aangetrokken als artdirectors voor de 13e editie van Dutch Design Week (DDW). Het ontwerpersduo krijgt op verzoek van de organisatie de verantwoordelijkheid over concept en inrichting van het expositiegedeelte in het Klokgebouw. Met de aanstelling van Kolk en Kusters geeft DDW vervolg aan de vorig jaar ingezette lijn om het artdirectorschap over te laten aan een externe partij. In 2013 was dat het Utrechtse Organisation in Design (OiD).

Studio Kolk & Kusters
Maarten Kolk en Guus Kusters studeerden cum laude af aan de Design Academy in 2006, om drie jaar later hun studio te vestigen in Eindhoven. Ze ontwikkelen samen autonome projecten, maar werken tevens als curators en ontwerpers van tentoonstellingen voor musea (Zuiderzeemuseum, Textielmuseum). Het duo, met onder meer Utrecht Manifest en het Sandberg Instituut als opdrachtgevers, werd genomineerd voor een Rotterdam Designprijs (2009) en ontving zowel de Sanoma Woon Award als de DOEN|Materiaalprijs (2011).

Tonen en stimuleren
In de rol van artdirectors van het Klokgebouw gaat het tweetal zich nadrukkelijk richten op samenwerkingsverbanden. Guus Kusters: ‘Het valt ons op dat de designwereld en het bedrijfsleven elkaar steeds vaker weten te vinden. Dat dit tot nieuwe inzichten en een collectieve kijk op design kan leiden, willen we tijdens DDW niet alleen tonen, maar vooral ook stimuleren. Daarin zit volgens ons de kracht en de toekomst van de Nederlandse creatieve industrie.’
Ontwerpers kunnen zich nog tot 14 juni a.s. online aanmelden voor het programma van DDW. Aansluitend zullen Kolk en Kusters hun concrete plannen voor het Klokgebouw bekendmaken. De 13e editie vindt plaats van 18 t/m 26 oktober 2014 in Eindhoven. Kijk voor meer informatie op www.ddw.nl.

Dutch Design Week
18 – 26 oktober 2014, Eindhoven, Nederland
Web: www.ddw.nl
Facebook: www.facebook.com/dutchdesignweek
Twitter: twitter.com/dutchdesignweek, @dutchdesignweek, #dutchdesignweek, #DDW14