Ambassadeur Karin Bloemen opent eerste editie Rainbow Awards

Nederlandse diva Karin Bloemen zal op maandag 29 juni als ambassadeur de eerste editie van de Rainbow Awards openen. De Rainbow Awards is de eerste gala awardshow waarbij Awards worden uitgereikt aan mensen en organisaties die een belangrijke bijdrage leveren aan de Nederlandse homogemeenschap. ‘Met haar jarenlange inzet voor de roze gemeenschap is Karin de ideale ambassadeur voor dit evenement’, aldus de organisatie. ‘Als liefhebster van Amsterdam en het stadse leven vind ik het belangrijk dat wij onze gay community omarmen en ondersteunen’, aldus Karin. ‘Zij brengen de rock-’n-roll weer terug naar de stad, waar het hoort!’

rainbowpb

Tijdens de awardshow in Pathé Tuschinski te Amsterdam worden Awards uitgereikt aan mensen en organisaties die een belangrijke bijdrage leveren aan de Nederlandse gay community. De genomineerden zijn zelf niet allemaal homoseksueel. Het is vooral van belang dat zij de gay community een warm hart toedragen. Op deze manier wil de organisatie een brug slaan tussen de homo- en heterogemeenschap in Nederland.

De awards worden onder andere uitgereikt door BN’ers en prominenten uit de scene zoals Fred van Leer, Geza Weisz, Manuel Broekman, Daphne Deckers, Patrick Martens en Valerio Zeno. Karin Bloemen zelf is ook genomineerd in de categorie ‘Comedy Award’. Stemmen kan nog tot en met donderdag 18 juni via www. rainbowawards.nl.

De Rainbow Awards zijn een initiatief van Diva Mayday, Peter van Vught & Gay.nl en worden mede mogelijk gemaakt door Absolut Vodka, Aorta Productions, Pathé Tuschinski, gayPARSHIP.nl, Corendon, Stichting AGP en de gemeente Amsterdam.