DESIGNBEURS OBJECT TERUG OP CRUISESCHIP SS ROTTERDAM

Design en jazz aan boord van vlaggenschip Holland-Amerika Lijn

OBJECT Rotterdam is dé beurs voor eigentijds design en vindt gelijktijdig plaats met Art Rotterdam, van vrijdag 12 tot en met zondag 14 februari 2016. De beurs pakt weer groots uit op SS Rotterdam en strijkt neer in de eetzalen, slaaphutten en binnen- en buitendekken van het indrukwekkende cruiseschip. Deze editie bezet de beurs ook het originele binnenzwembad en is het oude mortuarium eenmalig toegankelijk voor bezoekers. Muziekliefhebbers kunnen tevens hun hart ophalen met de speciale jazzoptredens aan boord. Vanaf de Wilhelminapier brengt het jacht Thalassa bezoekers naar het cruiseschip.

Design, kunst en mode OBJECT Rotterdam toont limited editions en unieke stukken op het snijvlak van design, kunst en mode. De beurs presenteert werk van ruim zestig nationale en internationale, gevestigde en upcoming designers, uit verschillende ontwerpdisciplines en in uiteenlopende materialen. Drie dagen lang opent OBJECT Rotterdam de deuren voor verzamelaars, professionals en andere design liefhebbers.

Dirk van der Kooij / Floris Hovers
Dirk van der Kooij / Floris Hovers

Jazzoptredens doen oude tijden herleven OBJECT Rotterdam biedt bezoekers – naast een flinke dosis design – ook een jazzprogramma. In stijl met de historie van SS Rotterdam vinden tijdens de beurs jazzoptredens plaats in de sfeervolle La Fontaine zaal, de Captain’s Lounge en de Ocean Bar. Akoestisch design.

Varend naar de beurs SS Rotterdam is de ‘Grande Dame’ van de Rotterdamse haven, gelegen op de kop van Katendrecht. Tijdens OBJECT Rotterdam brengt een speciale pendelboot bezoekers van de Wilhelminapier naar het schip. Het mooie jacht de Thalassa vaart bezoekers voor vijf euro rechtstreeks van de Waternetsteiger aldaar naar SS Rotterdam. Een beleving op zich. Bezoekers stappen na een vaartocht van een half uur direct de beurs binnen aan de spectaculaire achterzijde van het beroemde schip.

OBJECT ROTTERDAM OP SS ROTTERDAM

3de Katendrechtsehoofd 25, Rotterdam Entree 7,50 euro, kinderen t/m 11 jaar gratis

Openingstijden:

Donderdag 11 februari feestelijke opening (op uitnodiging)

Vrijdag 12 februari van 11:00 tot 21:00, lezingen en debatten. Zaterdag 13 en zondag 14 februari van 11:00 tot 19:00 uur.

De Thalassa vaart dagelijks om 11:00, 13:00, 15:00 en 17:00 uur van de Waternetsteiger (achter het Nieuwe Luxor) rechtstreeks naar SS Rotterdam. Retour 5 euro.

www.objectrotterdam.nl

www.ssrotterdam.nl