Mutsaers

Design van Debbie Mutsaers raakt juiste snaar bij jonge professional

25-jarige directeur gooit roer van tassenbedrijf Mutsaers om

MutsaersDebbie Mutsaers (25) maakt tassenbedrijf Mutsaers klaar voor de toekomt. Het familiebedrijf uit Kaatsheuvel maakt al 55 jaar tassen van Italiaans leer en Debbie voegt daar sinds kort een eigentijdse twist aan toe. De jonge directeur van het bedrijf ontwierp een nieuwe lijn van traditionele leren tassen met een modern design, waarmee ze de young professional bereikt die een zakelijke en eigentijdse uitstraling wil.

De nieuwe lijn van Mutsaers wordt al veelvuldig in het straatbeeld gespot. De nieuwe tassen ‘The Sleeve’ en ‘The Walker’ houden het perfecte midden tussen een klassieke uitstraling en een modern design – waardoor je in stijl aankomt op elke afspraak. De tassen van Mutsaers worden verkocht in Berlijn, Alicante, Lille, Parijs, Tokyo en sinds kort ook in New York.

“Nu ik sinds een paar jaar mijn vader heb opgevolgd, wil ik het roer omgooien. We richten ons steeds meer op mensen die een stage of een eerste serieuze baan hebben. Zij zoeken een goede, zakelijke tas die er ook modern uitziet. We weten deze jonge professional steeds beter te bereiken: ongeveer tachtig procent van degenen die The Sleeve en The Walker kopen, zijn tussen de 20 en 30 jaar oud. Dat is fijn, want zij bepalen wat mode is”, aldus Debbie Mutsaers.

Alleen ecologisch en verantwoord leer
Mutsaers is in 1962 opgericht door Annie en Jan Mutsaers. Voor Debbie stond haar vader Wim aan het roer. Zoals Wim het vak van zijn vader leerde, leerde hij het weer aan zijn dochter Debbie. Daarbij bleven de kernwaarden van het bedrijf bewaard en dat merkt Debbie nog dagelijks.

Mutsaers: “De historie van het bedrijf voel ik nog elke dag als ik onze fabriek in Kaatsheuvel inloop. Dat zit in verschillende dinge

Mutsaers
Mutsaers Leren tassen

n. We vinden duurzaamheid belangrijk, dus gebruiken we alleen verantwoord en ecologisch leer. Daarin merk je dat we oog hebben voor de toekomst: we geven niet alleen het familiebedrijf door aan de volgende generatie, maar ook de aarde moet nog langer mee. Daarom gaan we zo duurzaam mogelijk om met het leer.”

Werkgelegenheid in Nederland houden
Terwijl andere bedrijven kiezen om goedkoop te produceren in het buitenland, kiest Mutsaers er juist voor om in Nederland de tassen handmatig te blijven produceren, zoals het bedrijf dat al 55 jaar in Kaatsheuvel doet. “Ik ben er ontzettend trots op dat we de enige partij zijn die op deze schaal leren tassen produceert in Nederland. Hiermee zorgen we ervoor dat er hier werkgelegenheid blijft en kunnen we de kwaliteit van onze producten waarborgen”, aldus Mutsaers. “We zijn trots op Hollands vakmanschap en merken dat er steeds meer behoefte is aan lokaal geproduceerde goederen. Eigenlijk produceren we al zo lang in Nederland, dat het nu weer ‘hip’ is.”

Over Mutsaers
Mutsaers is in 1962 opgericht door Annie en Jan Mutsaers, sinds 2015 staat de derde generatie in de persoon van Debbie Mutsaers aan het roer. Mutsaers maakt al 55 jaar handgemaakte lederwaren onder de vlag Mutsaers. Onderscheidend is dat Mutsaers de enige partij is die op grote schaal tassen met de hand in Nederland produceert, waarmee authenticiteit en Hollands vakmanschap gewaarborgd blijven. Voor meer info, zie: mutsaers.nl.