ANNELIES DAMEN PHOTOGRAPHY

Annelies Damen (1968) is fotograaf en boardmember in het familiebedrijf Damen Shipyards. Een elkaar versterkende combinatie van creatie en commercie. Annelies reist voor het familiebedrijf de hele wereld rond, voor haar fotografie is ze het liefst in Afrika. Centraal in haar foto’s staat de vrouw en haar omgeving of verhaal. Het werk van Annelies is tentoongesteld in onder andere New York, Parijs, Milaan, Londen, Miami en Amsterdam en hangt in diverse kunstcollecties.

Annelies Damen

Annelies studeerde in 1991 af aan Nyenrode, en in 2006 aan de Fotoacademie Amsterdam. Tussentijds werkte ze wereldwijd op projectbasis en daarna bij Damen Shipyards. Hier is ze nog steeds verantwoordelijk voor het vastgoed binnen de groep. Ook voor haar fotografie reist ze naar bijzondere plekken, op zoek naar vrouwen die een verschil maken en een bijzonder verhaal hebben. Haar favoriete continent is Afrika. Hier legde zij dan ook het fundament voor haar werk als fotograaf. In een natuurlijke context legt Annelies graag de kracht van vrouwen vast. Fotografisch vastleggen wat niet te omschrijven is. Een verhalend samenspel van kleuren, vormen, licht, schaduw en lijnen.

In 2017 ontving ze de Business Woman Of The Year award samen met haar zus Roos Damen. Deze Amerikaanse award wordt jaarlijks uitgereikt door het magazine Entreprising Women. In november 2017 hield ze tijdens TEDxAmsterdamWomen een TedTalk over haar carrièreswitch en haar passie voor fotografie. Haar meest recente serie is My African Odyssey, geschoten in Kenia.

www.anneliesdamen.nl