David East

Mumford & Sons: Live from South Africa – Dust and Thunder

Op zaterdag 26 augustus zendt de NTR Mumford & Sons: Dust and Thunder uit, een bijzondere concertfilm van de Britse folkrockband Mumford & Sons in Pretoria, speciaal gefilmd voor het grote scherm.

David EastHet idee voor een tour ontstond begin 2015. De band had zin in een avontuur: een intieme tour door Zuid-Afrika. Kleinschalig, ‘slechts’ 5000 kaarten voor een handvol shows, geen druk. In korte tijd waren alle optredens uitverkocht. Meer shows werden aan de tour toegevoegd. Mumford & Sons bleek een sensatie. Wat begon als een klein, intiem avontuur werd uiteindelijk een grote tour waarbij alle 85.000 tickets de deur uit vlogen. De Britse folkrockband, bestaande uit Marcus Mumford, Winston Marshall, Ben Lovett en Ted Dwane, en de meereizende gastartiesten Babaa Maal, The Very Best en Beatenberg raakten zo geïnspireerd door het land en de tour dat ze ter plekke in twee dagen tijd het mini-album ‘Johannesburg’ schreven.

Centraal in Dust And Thunder staan de nieuwe nummers van het album ‘Wilder Mind’ en het mini-album ‘Johannesburg’. Tegen de achtergrond van het indrukwekkende Zuid-Afrikaanse landschap is te zien hoe Mumford & Sons het publiek in het Afrikaanse land voor zich wint met hun spectaculaire optredens. De concertfilm is geregisseerd door Dick Carruthers die bekend is van zijn eerdere werk met onder andere Led Zeppelin en de Rolling Stones.