ArtBattle

Kunstenaars ‘in gevecht’ tijdens eerste editie internationale Art Battle© Nederland

ArtBattleAmsterdam, 9 mei 2017 –  De eerste Nederlandse editie van de Art Battle© vindt plaats op zondag 18 juni in Pllek op de NSDM werf in Amsterdam Noord. Art Battle© is een live schilderswedstrijd waarbij 16 kunstenaars in 3 rondes van 20 minuten hun beste werk creëren met acrylverf op doek. Aan het einde van iedere ronde bepaalt het publiek welk kunstwerk favoriet is. Het initiatief uit New York wordt sinds 2001 georganiseerd en heeft ondertussen plaatsgevonden in meer dan 75 steden over de wereld. Art Battle Amsterdam belooft een inspirerende beleving te worden; kunst in een ongedwongen, dynamische sfeer onder het genot van hapjes, drankjes en eclectische muziek. Gedurende het live kunst evenement vindt een stille veiling plaats. 

Datum: Zondag 18 juni 2017 (Vaderdag)
Locatie: Pllek
Adres: Tt. Neveritaweg 59, 1033 WB, Amsterdam
Vanaf: 19:00 uur
Kaartverkoop:  Earlybird € 10Normaal € 12

Art Battle©
De eerste openbare Art Battle vond op 7 september 2001 plaats in het centrum van New York. Nadat Art Battle in 2007 de handen ineensloeg met MTV en daarbij Times Square omtoverde tot een gigantische galerie, bereikte het event grote bekendheid in de internationale kunstwereld. De eerste Art Battle buiten de Verenigde Staten vond plaats in de Canadese stad Toronto en al snel volgden Vancouver, Montreal, Halifax en Ottawa. In 2013 werden de eerste Art Battles georganiseerd in Brazilië en Mexico, waar het concept wederom aansloeg. Vorig jaar bereikten de Art Battles ook Azië, toen het evenement in zowel China als Japan succesvol plaatsvond.

Informatie voor kunstenaars
Aanmelding voor de Art Battle Amsterdam is gratis en kan de www.artbattle.com/join. Art Battle voorziet deelnemende kunstenaars van acrylverf en doek, kwasten, paletmessen en andere niet-mechanische instrumenten mogen zelf mee gebracht worden. Meer informatie voor deelnemende kunstenaars staat op de website.

Expositie Bruno Portella
Tijdens de eerste Nederlandse serie Art Battles is Bruno Portella, tweemaal winnaar van de Puma Lounge Art Battles in Brazilië, eveneens aanwezig. Na zijn deelname aan de Art Battles nam zijn bekendheid een enorme vlucht. In de week voorafgaand aan de eerste Nederlandse editie van de Art Battle vindt een expositie van Portella plaats bij Sweet Bob Amsterdam op de Brouwersgracht 113, tijdens de opening zijn ook deelnemende kunstenaars van de Art Battle Amsterdam aanwezig. Een persuitnodiging volgt.