Dotan en minister Ploumen naar IJlst in het kader van 15 jaar Millenniumdoelen

 Op 5 september wordt het historische elfstedenstadje IJlst omgetoverd tot één groot festival om de behaalde successen van de Millenniumdoelen te vieren. De doelen, die in 2000 door de Verenigde Naties werden opgesteld, lopen dit jaar af. Met een muzikaal en inhoudelijk programma wordt op het 2015FESTIVAL feestelijk stil gestaan bij het feit dat de wereld zich nog niet eerder zo snel en groots heeft ontwikkeld als in de afgelopen vijftien jaar. Het festival, waarvan de opbrengst in zijn geheel naar het goede doel gaat, wordt afgesloten door zanger Dotan. Hij brak in 2014 internationaal door met zijn hit ‘Home’ en album ‘7 Layers’. Dit jaar is de singer-songwriter op de grootste festivals van Europa te zien en op 5 september dus op het 2015FESTIVAL.

2015festival-IJlst

2015FESTIVAL brengt nationale en Friese partners samen

Op 5 september 2015 organiseert Millenniumnetwerk Fryslân (MNF) het 2015FESTIVAL in IJlst. Sinds 2005 organiseert een grote groep betrokken vrijwilligers uit het stadje dit festival om aandacht te vragen voor de Millenniumdoelen en geld in te zamelen voor The Hunger Project. Voor deze laatste editie slaan Friese, nationale en internationale partners de handen ineen om van het festival een groot succes te maken. Vermaak en inhoud gaan daarbij hand in hand. Naast Dotan treden o.a. Douwe Bob, Spinvis, Nynke Laverman, DaDotan_Persfotonny Vera, Dolf Jansen, Pieter Derks en Mister and Mississippi op. In de huiskamers en kerken van IJlst worden scherpe debatten gevoerd door bezoekers, ondernemers, kunstenaars, activisten en wetenschappers. Minister Ploumen vervult als eregast van het festival een speciale rol.

Internationale gasten in huiskamers IJlst

De gehele opbrengst van het 2015FESTIVAL gaat naar the Hunger Project, dat werkt aan het einde van chronische honger wereldwijd. Landendirecteuren van dit goede doel reizen vanuit India, Benin, Malawi, Bangladesh en Ethiopië af naar IJlst om in Friese huiskamers in gesprek te gaan over de vraag: hoe kunnen wij bijdragen aan een einde van wereldwijde honger?

Het 2015FESTIVAL laat een geluid horen tegen de vaak cynische berichtgeving over de ontwikkeling in niet-westerse landen: vooruitgang is mogelijk, vindt plaats en iedereen kan hieraan bijdragen!

Early Bird tickets

Early Bird tickets zijn tot eind juni te koop voor €5,-. Tickets in de reguliere voorverkoop zijn €10,- en aan de poort €15,-. Kinderen tot 12 jaar krijgen gratis toegang. Kijk op www.2015festival.nl of koop een ticket bij een Primera-winkel in Nederland.