Unfair’s x Christies Fundraising Auction

Op maandag 26 februari vindt, in samenwerking met veilinghuis Christies’s, de tweejaarlijkse fundraising veiling van Unfair plaats. Locatie is Arti et Amicitae. Speciaal voor deze gelegenheid hebben ruim 50 door Unfair geselecteerde kunstenaars werk ter beschikking gesteld. Het aanbod varieert van sculpturen en schilderijen tot prenten, video’s, foto’s en installaties.

Bij deze unieke samenwerking tussen Christie’s, Arti et Amicitiae en Unfair komen traditie en innovatie samen. Daarbij krijgt Unfair de kans geld op te halen voor Unfair18, de derde editie van haar tweejaarlijks event dat het beste van kunstbeurs en museale groepstentoonstelling samenbrengt. Speciaal voor de geplande veiling zullen de kunstenaars afwijken van de prijs die zij doorgaans voor hun werk vragen. Op alle werken kan al vanaf € 500,- worden geboden. Voorafgaand aan de veiling zijn er 5 kijkdagen in Arti et Amicitiae. Voldoende gelegenheid, om een goede indruk van de aangeboden kunstwerken te krijgen. Unfair is onlangs aangesloten bij de KunstKoop regeling van het Mondriaanfonds. Hierdoor kan nu tijdens de veiling met een renteloze lening kunst worden gekocht.

Unfair biedt een platform voor talentontwikkeling van opkomende en gevestigde kunstenaars. Daarbij wil zij hedendaagse kunst toegankelijker en persoonlijker maken en zo de afstand tussen kunstliefhebbers, professionals en verzamelaars verkleinen. In de loop van het jaar organiseert zij meerdere projecten en evenementen om deze doelstelling te verwezenlijken.

Opening: donderdag 22 februari om 17:00 uur
Kijkdagen: vrijdag 23 – zondag 25 februari van 12:00 tot 18:00 uur
Veiling: maandag 26 februari om 19:00 uur
Locatie: Arti et Amicitiae Rokin 112  1012 LB Amsterdam

Unfairamsterdam.nl/fundraiser

Unfair18
Donderdag 29 maart t/m maandag 2 april 2018
Locatie: Zuiveringshal, Westergasfabriek, Pazzanistraat 37, 1014 DB Amsterdam

Prijs: € 12,50; tickets zijn een dag geldig