Uitmarkt op locatie

Pop Up concerten 18 – 19 augustus

Talent groet! Gestaag, soms met scheuten, of het popt ineens op, in de Ij-hal van Centraal Station Amsterdam bijvoorbeeld. Op donderdag 18 augustus en vrijdag 19 augustus om 16:30 uur geven de iconen van morgen een pop up concert. Vier korte optredens per dag zetten de toon voor de 39e editie van de Uitmarkt die start op vrijdag 26 augustus op het Museumplein.

UitmarktProgramma donderdag 18 augustus, aanvang 16.30 uur (duur ca. 60 minuten) James Oesi, maartje & Kine, Diede en The Overslept.

Programma vrijdag 19 augustus, aanvang 16.30 (duur ca. 60 minuten) TOEAC & Gijs, Jeangu Macrooy, Stuart Mavis en Rivers.

Locatie: Ij-hal Centraal Station Amsterdam, ter hoogte van I amsterdam Store.

In de stad 26 – 27 – 28 augustus

De Uitmarkt biedt een lang weekend cultuur, waarin artiesten, gezelschappen, culturele instellingen en makers een voorproefje geven op het nieuwe culturele seizoen. Met ruim 350 gratis optredens kan het publiek naar hartenlust genieten van vertrouwde gasten en nieuwe talenten. Zowel op de bekende podia op het Museumplein, maar ook op andere podia in de stad laten artiesten van zich horen.

Cabaret in Theater Bellevue Ontroerende liedjes, harde grappen en schrijnende humor; in Bellevue en op de stoep van het theater is cabaret en kleinkunst in alle soorten en maten te vinden. Het energieke, vrolijke en ontwapenende duo Maartje & Knie zet ‘De Goldberg Machine’ alvast in beweging.

Onverwachte muzikale ontmoetingen in het Orgelpark Bram Stadhouders maakt tranceachtige muziek, waarbij hij het orgel bespeelt door middel van zijn elektronische gitaar. Ook accordeonspelers Pieternel Berkers en Renée Bekkers van TOEAC maken op geheel eigenwijze muziek. Wars van folklore, staan er op het repertoire van TOEAC allen nieuwe arrangementen en eigen composities. i.s.m. trompettist Gijs Berkers.

Romantiek in de Vondelkerk Van Schubert, Strauss tot Faure; klassieke musici gaan los op hun favoriete Romantische muziek in de Vondelkerk. Pianiste Helema Basilova is gevallen voor Rachmaninov en Scriabin. En contrabassist James Oesi en pianist Andrew Wright zijn in de ban van ‘Strange Love’.