Space Encounters en Children of the Light exposeren TRANSITO in De School

Vanaf 16 november 2018 exposeert architectenbureau Space Encounters, in samenwerking met visueel kunstenaarscollectief Children of the Light, de installatie TRANSITO in de hal van De School in Amsterdam. De 50 meter lange lichtinstallatie, aanvankelijk ontworpen voor Salone del Mobile 2018 in Milaan, is daarmee ook in Nederland te ervaren. TRANSITO is een ruimte die continu transformeert, verwondert en verbindt. Het is een architectonische structuur van 25 grote bogen, een kilometer aan ledlicht met het geluid van de glasharmonica. Door TRANSITO in De School te exposeren wil Space Encounters een verbinding tussen jongeren en cultuur realiseren.

TRANSITO is vanaf 16 november 2018 tot en met 16 januari 2019 te bezichtigen in De School tijdens de openingstijden van Restaurant DS: dinsdag tot en met zaterdag van 18:00 tot 22:00 uur. Ook tijdens clubavonden is TRANSITO te bezichtigen, hiervoor is een ticket voor de clubavond vereist.

De officiële opening vindt plaats op donderdag 15 november 2018 vanaf 21.00 uur.

De School

Doctor Jan van Breemenstraat 1
1056 AB Amsterdam
www.deschoolamsterdam.nl

Space Encounters – Office for Architecture
Het Nederlandse architectenbureau Space Encounters maakt architectuur in de breedste zin van het woord: het ontwerpen en realiseren van ruimten en objecten om te verwonderen en te veranderen. Het bureau werkt met een internationaal team van architecten die door hun diverse achtergronden en expertises bijdragen aan innovatieve ontwerpen en gebouwen. Hun werkmethode karakteriseert zich door een horizontale organisatie, persoonlijke aanpak en een intensieve samenwerking met de opdrachtgevers, gebruikers en experts. Space Encounters werkt parallel aan omgevingen, gebouwen, interieurs, objecten en installaties en vindt hiertussen verrassende verbindingen. Zo verleggen zij de grenzen van de puur functionele architectuur, gedreven door nieuwsgierigheid naar het onbekende. Space Encounters ontwierp onder andere het hoofdkantoor van Joolz (1.600 m2), Het Platform (5.000 m2), Sony Music Entertainment A’DAM Office en de Boring Collection. Het baanbrekende werk van Space Encounters werd onder andere beloond met de International Architecture Award, BNA Next step talent Award, Gebouw van het Jaar (categorie stimulerende omgevingen) en ARC17 Interieur. Space Encounters werkt met onconventionele, gedreven opdrachtgevers, om samen ruimte – in diverse schalen – te ontwerpen, onderzoeken en te realiseren. Space Encounters is opgericht door Gijs Baks, Stijn de Weerd, Joost Baks en Remi Versteeg.

www.space-encounters.eu

Children of the Light
Amsterdams kunstenaarscollectief Children of the Light werd in 2012 opgericht door Christopher Gabriel (Oslo, 1980) en Arnout Hulskamp (Amsterdam, 1978). Momenteel is Children of the Light als langdurige resident verbonden aan De School. Scenografische installaties met een hoog abstract en activerend karakter zijn kenmerkend voor hun werk, serene en overweldigende ruimtes waarin het publiek wordt opgenomen en betoverd. Children of the Light werkt op toneelpodia, muziekfestivals en in museale ruimtes wereldwijd. Hun werk was o.a. te zien in Stedelijk Museum Amsterdam, Royal London Opera House, Het Nieuwe Instituut en Art Basel Miami. Regelmatig werken ze samen met muzikanten, choreografen en andere kunstenaars. De afgelopen jaren werkte Children of the Light met de architecten van Space Encounters, UN Studios en HOH Architecten. In deze nieuwe context van architectuur onderzoekt zij manieren waarop licht de ervaring van de architectonische ruimte kan veranderen, waarin de structuur van de ruimte ervaren kan worden als een plek in constante transformatie.

www.children-of-the-light.com