Shelter

SHELTER KONDIGT EERSTE INFORMATIE EN ADE-PROGRAMMA AAN

Shelter

Op 20 oktober zal Shelter haar internationale opening vieren. Amsterdams jongste nachtclub bevindt zich onder het Overhoeksplein in Amsterdam-Noord, op een steenworp afstand van Amsterdam Centraal station. De club, die reeds de felbegeerde 24-uurs vergunning in bezit heeft, beoogt een tweede thuis te worden voor liefhebbers van zowel de traditionele en hedendaagse house en techno. Ook zullen de meer onconventionele geluiden uit de periferie van de dance een plek krijgen in Shelter. Die muzikale identiteit is duidelijk terug te vinden in het ADE-programma, dat varieert van een nacht met Nederlands electronica icoon Joris Voorn, tot showcases met Clone Records en het Madrileense techno label Semantica.

ShelterOp het Overhoeksplein, vlak naast de onlangs geopende Toren, vindt men straks de ingang van de club in de vorm van een hydraulisch luik. In de nachtelijke uren zal het luik geopend zijn en toegang tot de club bieden. Shelter zal een capaciteit hebben van 700 bezoekers. De club kenmerkt zich door een krachtig en divers muzikaal programma. Daarnaast onderscheidt Shelter zich door de aandacht die besteed is aan het geluidssysteem en het design en toepassing van het interieur. Bezoekers kunnen een plek verwachten die zich op het scherpst van de snede bevindt in club-technologie en inventief gebruik van ruimte.

Shelter is een onafhankelijk onderdeel binnen de A’DAM Toren en heeft volledige autonomie in zowel haar creatieve als muzikale visie en inrichting. Het management van de club bestaat uit directeur Merijn van den Heuvel (Club AIR Amsterdam), creatief directeur en programmeur Kolja Verhage (Trouw, LET) en directeur marketing & communicatie Milan van Ooijen (Deep House Amsterdam).

ADE-Programma

Voor ADE heeft Shelter een programma van vier nachten uitgestippeld waarin een eigenzinnige selectie aan artiesten voorbij zal komen. De internationale openingsavond op donderdag 20 oktober is in handen van bejubeld platenkenner Jackmaster. Voor deze Jackmaster & Numbers Present Mastermix ADE avond heeft de Schotse maestro niet de minste collega’s uitgenodigd. Zo zijn die avond lokale helden Tom Trago, De Sluwe Vos en William Djoko, én Jack’s jeugdvriend Jasper James te horen. Ster van de avond is Moodymann, de enigmatische verschijning uit de cradle van de dance: Detroit.

Op vrijdag 21 oktober komt het iconische Rotterdamse platenlabel Clone Records naar Shelter toe voor een showcase met vijf vormgevers van hun sound. Niet te missen die avond is het Motor City electro geluid van DJ Stingray. Daarnaast bestaat de line up uit Serge, oprichter en het brein achter het instituut uit de Maasstad, en hechte Clone familieleden I-F en Legowelt. De Canadese Project Pablo rondt het lijstje af.

Zaterdag zal het Madrileense techno label Semantica hun tienjarig bestaan in Shelter vieren met een showcase bestaande uit de Belgische Peter van Hoesen, een artiest die al jarenlang furore maakt met zijn aangrijpende, duistere technogeluid. Marco Shuttle, label baas Svreca en SHLTR zullen de drijvende kracht zijn achter deze avond. De absolute hoofdact is echter Voices From The Lake, het Italiaanse live techno duo bestaande uit levende legende Donato Dozzy en vaste compagnon Neel.

Nadat de club opgewarmd is door een nog nader bekend te maken lokale artiest zal op zondag 23 oktober de Nederlandse techno veteraan Joris Voorn de avond leiden met een extended DJ set.

ADE Events:

–       Jackmaster Presents Mastermix w/ Moodymann | Th | 20 oktober

–       Clone Records ADE Special | Fr | 21 oktober

–       ADE: Semantica Diez | Sa | 22 oktober

–      Joris Voorn ADE Special | Sun | 23 oktober

https://www.facebook.com/shelteradam