Wereldprimeurs voor Extrema

EINDHOVEN – Organisatie Extrema staat in de startblokken voor een bijzondere negentiende editie van dancefestival Extrema Outdoor. Ook de artiesten hebben er erg veel zin in, blijkt. Zo heeft het populaire muzikale wonderkind Netsky deze week laten weten met een gloednieuwe lichtinstallatie naar ‘XO’ te komen en maakte ook Baauer bekend dat het festival een primeur heeft met zijn nieuwe audiovisuele live-show. Ook de vernieuwde app waarmee bezoekers onderdeel zullen zijn van de openingsshow, ziet als eerste het levenslicht op het festival aanstaande zaterdag. En bij de eindshow zal een nog nooit eerder vertoonde audiovisuele surroundervaring gecreëerd worden. De bekende dj/producer Fedde le Grand zal voor het eerst in zijn carrière een onderdeel zijn van deze eindshow.

Dancefestival Extrema OScreen Shot 2014-05-03 at 01.28.46utdoor vindt op zaterdag 12 juli voor de negentiende keer plaats aan recreatiestrand van Aquabest bij Eindhoven. Het festival programmeert een breed scala aan elektronische muziek op vijf podia en nog veel meer intiemere area’s. Bezoekers van het festival kunnen naast de muziekprogrammering genieten van theateroptredens, kunstinstallaties, intieme eetgelegenheden en de vele relaxplekken om even rustig bij te komen met een lekkere cocktail aan het strand van Aquabest. Tickets voor Extrema Outdoor Nederland kosten 49 euro en zijn nog te koop online.

Naast underground artiesten zoals Waze & Oddyssey en Levon Vincent is ook de wereldwijd geroemde Nederlandse dance goed vertegenwoordigd met onder meer grootheden zoals Fedde Le Grand, Laidback Luke, Dannic en Afrojack. Op veler verzoek van de bezoekers zal techno terugkeren als stroming op XO. De Detroitse technokeizer Jeff ‘The Wizard’ Mills zal een extra lange dj-set voor zijn rekening nemen. In die techno-area staan verder lange optredens van onder meer grootmeesters Ben Sims en Len Faki op het program. De andere area belooft verder een spannend geheel te worden met de warme house van bijvoorbeeld Oliver Koletzki en Finnebassen.

Na het grote succes van de openingsshow vorig jaar, waarbij via een app de smartphones van het publiek een integraal onderdeel werden van de show -een wereldprimeur destijds- keert de beginshow als belevingselement terug op XO 2014. Deze lijn wordt doorgezet tijdens de gehele festivaldag met performances en show gedurende de dag overal op het terrein met als klap op de vuurpijl een bijzondere eindshow. Fedde le Grand zal dit jaar onderdeel zijn van de eindshow. De gratis show-aplicatie voor smart phones is vanaf heden te downloaden in de betreffende stores van Google en iTunes.

Extrema Outdoor blijft ook deze negentiende editie vooroplopen wat betreft aankleding, design en innovatie. Hiervoor wordt de samenwerking gezocht met onder meer creatieve partijen uit de talentvolle omgeving van Eindhoven, met zowel internationale designers als lokale kunstenaars. En met deze groep creatieven wordt momenteel al voorzichtig vooruitgekeken naar de jubileumeditie van 2015, wanneer Extrema Outdoor alweer de twintigste verjaardag viert. Alle informatie over de 2014-editie, inclusief de volledige line-up is te vinden op de festivalwebsite. Een ticket kost €49,-. De XO Plus comforttickets zijn uitverkocht.