Meer dan 30 artiesten op de slotviering

200 jaar koninkrijkNederland is jarig en viert 200 jaar Koninkrijk. Op zaterdag 26 september wordt de twee jaar durende viering afgesloten. Na een officiële bijeenkomst in Koninklijk Theater Carré, waarin onder meer wordt teruggeblikt op de viering, vindt er vanaf 20.30 uur een muzikaal slotspektakel plaats op de Amstel. Meer dan 30 Nederlandse artiesten, waaronder Kovacs, André Hazes Jr., Ellen ten Damme, Rowwen Hèze, Ruth Jacott en Sjors van der Panne treden op. Bij de slotviering zijn Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima en Prinses Beatrix aanwezig.
Het thema van de slotviering is Eenheid in Verscheidenheid. Ank Bijleveld-Schouten, voorzitter Nationaal Comité 200 jaar Koninkrijk: “In ons Koninkrijk komt een veelheid aan culturen, levensstijlen, dialecten, tradities, overtuigingen en meningen op weinig vierkante kilometers samen. We mogen er best trots op zijn. Daarom staan we hier tijdens de viering van 200 jaar Koninkrijk bij stil.”
Bij het slotspektakel wordt eenheid in verscheidenheid vertaald naar een zeer divers muzikaal geheel. Het programma kenmerkt zich door bekende muziek in een nieuw jasje, verrassende combinaties en bestaande hits, gekoppeld aan herkenbare thema’s. Van 200 jaar fietsen, tot het leven met water, van vaderlandse kunst tot hoogtepunten in de sport. Een scala aan Nederlandse artiesten brengt muziek aansluitend op deze thema’s, ondersteund door historische beelden op grote LED-schermen en acts op en rond het water. De Magere Brug maakt onderdeel uit van een uniek decor van de viering waar onder meer Kovacs, André Hazes Jr., Ellen ten Damme, Rowwen Hèze, Sjors van der Panne, Ruth Jacott e.v.a. zullen optreden. De NOS verzorgt een live-registratie, vanaf 20.25 uur live op NPO1.

Het avondprogramma wordt ook door leden van de Koninklijke Familie bijgewoond.
Voorafgaand aan het buitenprogramma vindt er in Koninklijk Theater Carré een officiële bijeenkomst plaats waarin wordt teruggeblikt op eerdere evenementen die zijn georganiseerd in het kader van 200 jaar Koninkrijk. Dit is te volgen via een livestream op NOS.nl en NPO Nieuws van 17.45-18.45 uur. Het binnenprogramma, gepresenteerd door Art Rooijakkers, kent diverse optredens. Zo brengt het Frysk Jeugd Orkest haar winnende versie van de compositie ‘Van Oranje’. Ook zal er muziek zijn van o.a. Jeroen van der Boom. Voorzitter Ank Bijleveld–Schouten van het Nationaal Comité 200 jaar Koninkrijk spreekt in Carré haar slotwoord uit, waarna de viering officieel wordt afgesloten met het slotspektakel op de Amstel. In Carré zijn o.a. vele vrijwilligers te gast die zich de afgelopen 2 jaar hebben ingezet voor de viering van 200 jaar Koninkrijk.

Het publiek is van harte welkom om vanaf de kades van de Amstel het slotspektakel te komen bekijken. Vanwege de verwachte drukte wordt echter aangeraden het evenement via TV te volgen.

https://www.200jaarkoninkrijk.nl/