Lotte Walda (16 jaar) wint Pinkpop Cover Contest van Pinkpop en Kunstbende

Op vrijdagochtend 30 mei heeft 3FM-DJ Giel Beelen de winnaar van de Pinkpop Cover Contest bekendgemaakt in zijn radioshow GIEL. De Limburgse Lotte Walda (16 jaar) heeft gewonnen met haar cover van In Your Arms van Chef’Special. Het prijzenpakket is een optreden op een van de festivals uit de Best of Tour van Kunstbende, gast-weekendkaarten voor Pinkpop 2014 en een backstage-tour op dit festival. Deze coverwedstrijd voor jongeren van 13 t/m 18 jaar is georganiseerd door Kunstbende en Pinkpop. 

De jury over Lotte Walda

Lotte (16 jaar, Heerlen) zit al vanaf haar elfde jaar op zangles. Sinds kort begeleidt ze zichzelf op gitaar. Na dit schooljaar wil ze graag Kunst, Theater & Media studeren aan het Arcus College. Muziek is haar passie en ze is er veel mee bezig. Lotte stuurde voor de Pinkpop Cover Contest een cover van Chef’Special in: In Your Arms. Beluister haar cover op bit.ly/winnaarPinkpopCover. De jury was zeer enthousiast over deze cover en vond dat Lotte een zuivere stem heeft. Giel Beelen raadde haar aan vooral haar gitaar mee te nemen tijdens de backstage-tour op Pinkpop.

Pinkpop Cover Contest

Voor de tweede keer hebben Pinkpop en Kunstbende de Pinkpop Cover Contest georganiseerd. De eerste keer was in 2013. Jongeren van 13 t/m 18 jaar werden dit jaar uitgedaagd om een nummer van een zanger(es) of band van Pinkpop 2014 te coveren en een video-opname daarvan te plaatsen op www.kunstbende.tv. De jury van 2014, bestaande uit Pinkpop-directeur Jan Smeets, 3FM-DJ Giel Beelen en Pinkpop 2014-artiest, beoordeelde alle inzendingen. In totaal kende de wedstrijd maar liefst 144 inzendingen van bands, singer-songwriters en dj’s uit het hele land.

Ed Sheeran populairste coverartiest

Ed Sheeran was de meest gecoverde artiest, gevolgd door Metallica, Bastille, John Mayer en Jett Rebel. De totale playlist staat hier.