Inschrijving Rijksstudio Award 2015 gestart

De inschrijving voor de Rijksstudio Award 2015 is vandaag gestart. Alle kunstvormen zijn mogelijk (design, autonome kunst, toegepaste kunst, foto, video) mits geïnspireerd op de collectie van het Rijksmuseum en met beeld uit Rijksstudio. De sluitingsdatum van de wedstrijd is 15 maart 2015. Voor meer informatie over de wedstrijd zie rijksmuseum.nl/rijksstudio

Dankzij de genereuze steun van een anonieme sponsor krijgt de winnaar, naast een bokaal en een presentatie in de Teekenschool van het Rijksmuseum, ook een prijs van €10.000. In het voorjaar van 2015 wordt de Rijksstudio Award uitgereikt.

Een internationale jury bestaande uit Tony Chambers (Editor-in-Chief Wallpaper), Mark van Iterson (Global Head Design & Concept Heineken), Renny Ramakers (Creative Director Droog Design), Taco Dibbits (Director of Collections Rijksmuseum), Thomas Marzano (Global Head Brand Communication Design Philips), Thomas Widdershoven (Creative Director Design Academy Eindhoven) en Irma Boom (Designer at Irma Boom Office) beoordeelt de ontwerpen.

De eerste Rijksstudio Award van het Rijksmuseum werd dit jaar gewonnen door de twee ontwerpers Asnate Bockis (1984) en Rogier Arents (1987). Zij werden uit 820 inzendingen vanuit de hele wereld unaniem gekozen. Bockis en Arents, afgestudeerd aan de Design Academy Eindhoven, maakten een complete make-up lijn, gebaseerd op een vijftal portretten van vrouwen.

Rijksstudio

Sinds de lancering van Rijksstudio op 1 november 2012, heeft de website talloze internationale prijzen gewonnen waaronder Dutch Design Award, Dutch Interactive Awards Company of the Year en Best Brand website en Golden European DesignAward.

Voor de museumwereld is Rijksstudio een innovatieve digitale toepassing waarin een groot deel uit de Rijksmuseumcollectie voor iedereen gratis beschikbaar is. Duizenden bekende, onverwachte en verrassende beelden om tot in detail op in te zoomen, om aan te raken, te ‘liken’ én om zelf mee aan de slag te gaan. Inmiddels zijn 200.000 beelden op hoge resolutie beschikbaar.

Rijksstudio is gemaakt door Fabrique en Q42 in samenwerking met Irma Boom Office en is tot stand gekomen dankzij de genereuze steun van de BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland.