Honderd kunstenaars exposeren op ARA Art Fair 2015 in Zwijndrecht

24 en 25 oktober in Hotel ARA

HONDERD KUNSTENAARS AANWEZIG OP ARA ART FAIR IN ZWIJNDRECHT

Honderd kunstenaars exposeren hun werk tijdens de komende ARA Art Fair in Zwijndrecht. Diverse kunstvormen en genres worden tijdens de beurs toegankelijk voor een groot publiek. Van schilderijen, aquarellen en tekeningen tot beelden van brons en steen, keramiek en nog veel meer. De ARA Art Fair wordt op 24 en 25 oktober gehouden in Hotel ARA in Zwijndrecht. 

Voor ieder wat wils
De ARA Art Fair wordt georganiseerd door Valk Art. De fair biedt kunstenaars en publiek een platform voor ontmoetingen en voor de aan- en verkoop van kunstobjecten. Het evenement vormt een goede gelegenheid voor kunstenaars om zich te profileren en een gezellig dagje uit voor kunstliefhebbers. De evenementen van Valk Art verwelkomen elk jaar duizenden bezoekers.

Organisator Ank van der Valk: “Mensen die zin hebben in een leuk uitje, kunst verzamelen of op zoek zijn naar een cadeautje of iets voor de aankleding van het huis of kantoor zijn bij ons aan het goede adres! De verkoopprijzen op de fair variëren tussen de € 2,- en de € 20.000,-. Er is voor ieder wat wils te vinden, dus ook voor de kleinere beurs.”

Nieuw: Wereldwijven op ARA Art Fair

Adje van Herwijnen
Adje van Herwijnen

Het initiatief ‘Wereldwijven’ presenteert zich tijdens de ARA Art Fair in een bijzondere ambiance met werk van ontwerpers die een relatie hebben met de Wereldwijven. Wat begon als een experiment is inmiddels uitgegroeid tot een kleinschalige organisatie met een hoog ambitieniveau. “Waarom gaan ontwerpers naar verre landen voor de ambachtelijke uitvoering van hun ontwerpen, terwijl in Nederland mensen wonen die afkomstig zijn uit deze landen en deze ambachten ook beheersen?” Deze gedachtengang lag ten grondslag aan ‘Wereldwijven’.
Er werd contact gezocht met vrouwen met verschillende culturele achtergronden, wonend in de regio Dordrecht. Bezoekers van de ARA Art Fair 2015 treffen tijdens de beurs een smaakvolle collectie van hun werk aan met als hoofdproducten kussens en shawls.

Haringkoppen Verbinden 

Op de beursvloer van de ARA Art Fair wordt ook een speciale ruimte ingericht voor ‘Haringkoppen Verbinden’. Dit initiatief gaat gepaard met de aanschaf van een onbewerkte haring voor € 25,-, een kopie van de bronzen haring die in museum Vlaardingen staat. Het geheel bestaat uit een eenvaks wijnkist waar de haring, de voet, de standaard en het certificaat van echtheid van de kunstenaar in zitten. Bezoekers van de ARA Art Fair kunnen het kunstwerk zelf bewerken. Dit kan op talloze manieren, bijvoorbeeld door te schilderen, door mozaïek of andere technieken. Bij de vervolmaking van het kunstwerk, ‘één grote school haringen’, worden de makers in de gelegenheid gesteld onderling ervaringen uit te wisselen, saamhorigheid te ervaren en wellicht nieuwe vriendschappen te sluiten. De expositie op de ARA Art Fair zal bestaan uit de tot nu toe ingeleverde haringkunstwerken.

ARA Art Fair 2015
De ARA Art Fair wordt op 24 en 25 oktober 2015 (van 10:00 tot 18:00 uur) gehouden in Hotel ARA in Zwijndrecht. De toegang bedraagt € 5,- (inclusief consumptie), parkeren is gratis. Bij aanmelding via de website www.valk-art.nl ontvangen bezoekers korting op de toegangsprijs en bij binnenkomst een Peruaans gelukspoppetje.

Meer informatie over de ARA Art Fair en andere activiteiten van Valk Art is te vinden op www.valk-art.nl.