Extrema Outdoor ‘future proof’ Met Extra podium

EINDHOVEN –Het dancefestival Extrema Outdoor voegt dit jaar een podium toe waar muzikaal de nadruk ligt op een nieuw geluid. ‘XO’ vindt op 12 juli voor de negentiende keer plaats op het recreatiestrand Aquabest bij Eindhoven. “Kwaliteitshouse van de toekomst”, aldus directeur Marcel Mingers. “Extrema Outdoor keert terug naar de kernwaarden waarmee we ooit gestart zijn. Daarmee maken we het festival klaar voor een nieuwe generatie.”

Outdoor09_160

Nieuwe Future Funk
Extrema introduceerde eind jaren negentig het Future Funk-geluid, een sound die Marcel Mingers als ‘zijn kindje’ beschouwt en waarvan de invloeden inmiddels tot in de popmuziek te horen zijn. “Het is een mainstream geluid geworden, voor ons een reden om het los te laten”, zo zegt Mingers. “De afgelopen jaren horen we echter internationaal een nieuwe stroming opkomen. Een nieuw geluid, maar met hetzelfde gevoel. Dat gaan we binnen een nieuwe area neerzetten. Startend met kwalitatieve deephouse, langzaam overgaand in een drijvende opzwepende funky tech house. Een ritmische, sexy trein die doordendert. Dát is de nieuwe sound van de Future Funk die op de nieuwe zevende area te horen zal zijn. We willen als Extrema Outdoor voorop blijven lopen.”

Innovatie
Naast de genoemde nieuwe area en uiteraard de bekende podia worden er drie creatieve muziekarea’s aan XO toegevoegd, waar een muzikaal divers programma staat gepland. “Plekken om even te ontsnappen van alle beats en omringd door barretjes en catering tot rust te komen”, aldus Mingers, die aangeeft dat de in 2012 ingezette koers maakt dat het festival terugkeert naar de kernwaarden. Innovatie hoort daarbij. “Wat betreft ‘look & feel’ is XO in een continue ontwikkeling. We zijn actief in gesprek met creatieven uit de design- en technologiewereld, zoals regionaal uit Eindhoven als internationaal, met het oog op onder meer podiumdesign en staan continue open voor nieuwe ideeën van buitenaf. Dat maakt dat de bezoekers meer dan ooit een unieke ervaring beleven. Omdat we binnen alle innovatie vast blijven houden aan onze kernwaarden, blijft het boven alles heel herkenbaar XO.”

Techno en eindshow terug
Extrema Outdoor introduceert niet alleen nieuwe dancestromingen, maar herintroduceert op veler verzoek ook techno in een aparte area. Het festival heeft net als vorig jaar een spectaculaire beginshow en zal dit jaar na enkele jaren van afwezigheid ook weer een eindshow bevatten. De shows bevatten innovatieve wereldprimeurs, waarover later meer bekend wordt gemaakt. In december startte de ‘early bird’-verkoop. Deze kaarten waren in korte tijd uitverkocht. De reguliere voorverkoop is inmiddels gestart via www.extrema-outdoor.nl. Een ticket kost €49,-. De XO Plus comforttickets kosten €69,-. Over enkele weken zal Extrema de volledige programmering bekend maken.