Een fantasievolle en kleurrijke Milkshake 2015

Milkshake 2015

Na regen komt zonneschijn met een regenboog. Een mooiere start kon Milkshake zich bijna niet wensen. Weliswaar misschien een wat latere start dan de bedoeling was, maar toch. Het heeft men er niet van weerhouden zich fantasievol en kleurrijk uit te dossen en het open veld met modder te trotseren om zich onder te dompelen in vrolijke en fijne beats. Gelukkig waren er ook loopvlonders voor de ‘hoog-gehakte’ en ‘geplateaude’ bezoekers; men vroeg zich al af hoe lang zij het zouden gaan volhouden met hun soms monumentale creaties aan de voeten.

Milkshake 2015Vertrouwd voelde het dat men weer voor een dag kon trouwen en een wilde ride kon maken op de bull-piemel met felrode kop. Daar hoefde je echt geen rode lap voor te houden om een beetje instant genot te kunnen krijgen. Bijzonder was de in gestapelde hokjes opgedeelde stage met in elk hokje een andere fantasievolle scène; van dikke dameskransjes tot erotische dansers en een reuze vogelkooi. Als ware het een ouderwetse letterbak die men bij grootmoeder nog aan de muur vindt maar dan in een wat stoutere versie. De gigantische roze opblaasbare kerk stond er fier als een object d’art. Net als op een spingkussen stonden bezoekers binnen te springen op de beats van de dj.

Er zijn wel twee dingen die ze volgend jaar beter anders kunnen doen. Het steeds maar weer door de beveiliging moeten als je iets uit je locker hebt moeten halen is irritant en onnodig als de beveiliging meteen bij de ingang is gepositioneerd. Ten tweede, is €4,20 (1,5 munt) voor een flesje water, die in de winkel nog geen 50 cent kost, waar je dan geen dop bij krijgt én die je ook niet eens mag bijvullen, wel erg exorbitant. Volgens mij zijn hier recent de regels toch over aangescherpt…? Als het gaat over de vrije beschikbaarheid van water op zulks feestjes…?

Een feest vol met mensen in de vorm van fantasievolle creaties, zinnenprikkelende beelden en een lust voor het oog. Zelfs ook de Aziatische gemaskerde bodybuilders show M/V. Diversiteit in optima forma. Het was genieten totdat een korte maar fixe bui er voor ons een einde aan maakte.

Rene Teunissen / Image ‘R. Teunissen’ ©