De online kaartverkoop voor Over het IJ Festival is van start gegaan

De online kaartverkoop voor Over het IJ Festival is van start gegaan. Daarnaast is vanaf nu het volledige programma te vinden op www.overhetij.nl. Het festival neemt van 3 t/m 13 juli 2014 elf dagen lang bezit van de NDSM-werf en spreidt zich vanuit daar uit langs de oevers van het IJ. Gevestigde namen staan naast jonge, talentvolle theatermakers op diverse spannende locaties, zoals bij de betonfabriek Mebin, de voormalige havenpier het Stenen Hoofd en station Amsterdam Centraal, om hun verhaal aan het publiek te presenteren.

Over het Ij

Dit jaar zijn er zeventien voorstellingen te zien. Laat je verrassen door de muzikale clash tussen opera en strakke beukende ritmes in de voorstelling Woyzeck, een waanopera, van Project Wildeman en Silbersee, of bekijk kunst eens vanuit een ander oogpunt door de feestelijke locatievoorstelling ASO van BonteHond. Er zijn verschillende premières tijdens Over het IJ Festival dit jaar, zoals de voorstelling De onzichtbare man van Orkater/Michiel Voet, een voorstelling over de kunstenaar Michiel Voet en de Algerijnse vluchteling Karim Ramtani die hij onder liet duiken in zijn atelier en zijn muze werd. Daarnaast vindt de première van Tuindorp Variaties plaats. Na het succes van vorig jaar is er opnieuw een samenwerking met het Grachtenfestival. Jonge theatermakers en musici maken vier korte locatievoorstellingen op vier verschillende locaties. Maak kennis met onder andere lokale jongeren die vertellen over de dijkdoorbraak van 1960 en beleef een verwarrende tijdreis naar de jaren twintig.

Praat vervolgens met je vrienden nog na in het Festivalhart over de diverse voorstellingen, onder het genot van een hapje en een drankje. Bezoek daarnaast de twee theatrale installaties van het festival. Kom bijvoorbeeld muzikaal schommelen bij WANNAPLAY?! of word getrakteerd op je dagelijkse portie waarheid bij STATS van TG Space. Dit jaar heeft Over het IJ Festival de openingstijden van het Festivalhart verruimd en is het terrein onder andere in het weekend eerder open. De openingstijden van het Festivalhart en het volledige programma zijn te vinden op www.overhetij.nl.

Frisse campagne
De voorstellingen op Over het IJ Festival hebben dit jaar de stad en verstedelijking als centraal thema en de theatermakers hebben dit jaar vanuit dit thema gewerkt. Bij deze vernieuwde visie van het festival hoort ook een passende vormgeving. In de campagne is het festival dan ook een andere weg in geslagen, met foto’s van Martine Stig. De campagne is niet alleen te zien in Amsterdam, maar ook in Rotterdam, Utrecht, Den Haag, Den Bosch, Zaanstad en Almere.

Levendig Festivalhart bij Over het IJ Festival
De teller staat op dit moment op 72%. Dit moet natuurlijk 100% worden, hier hebben we nog een paar dagen voor en daarbij hebben we alle steun nodig. Het festival is een crowdfundingsactie gestart op voordekunst. Er wordt geld ingezameld voor het gratis toegankelijke Festivalhart. Het doel is om het Festivalhart nog meer het middelpunt te laten zijn: een ontmoetingsplek voor zowel huidige als nieuwe festivalbezoekers en voor alle Amsterdammers. Ga snel naar www.overhetij.nl om de actie te bekijken en om te doneren.