Crying Boys Cafe

Muziekprogramma Dutch Design Week compleet

Dutch Design Week Music

Volop muziek tijdens Dutch Design Week (DDW) in Eindhoven. Tussen 22 en 30 oktober staan optredens van meer dan 60 artiesten gepland op 12 verschillende locaties in de stad. Zevenentwintig nieuwe namen maken de line-up compleet. Op het Ketelhuisplein wordt een speciaal podium ingericht voor DDW Music Lab. Kijk op de website voor meer informatie en het volledige programma. De online ticketverkoop is reeds gestart.

Iguana Death CultDDW Music
Dutch Design Week, de Effenaar en boekingsbureau Friendly Fire versterken het festivalgevoel met de 2de editie van DDW Music. Met alles tussen electro, folk, garage en indie is het muziekprogramma net zo divers en vooruitstrevend als DDW zelf. De optredens vinden plaats op zowel vertrouwde als verrassende locaties verspreid door de stad: de Effenaar, Nul Zes, Gaslab, FIFTH | NRE, Van Abbemuseum, Stroomhuis, Altstadt, De Oude Rechtbank, Café Wilhelmina, Muziekgebouw, Calypso — en op het Ketelhuisplein.

In het Muziekgebouw en de Effenaar vinden ook de eerder aangekondigde DDW Music Specials plaats. Ontwerpers Kiki van Eijk en Joost van Bleiswijk verzorgen voor de Effenaar een bijzonder podiumontwerp, waarvoor ze onder meer flexibele decorstukken en (licht)projecties inzetten.

Line-up compleet
Vorige maand werd het eerste deel van het programma bekendgemaakt. Zevenentwintig nieuwe namen maken de line-up nu compleet: Palmbomen II, Loyle Carner, Larry Gus, Dillon, JEFF. the Brotherhood, Flamingods, Alpines, Ciaran Lavery, Donnie, GANZ, Sunday Sun,The Lion and the Wolf, Iguana Death Cult, Khruangbin, Matthew Logan Vasquez,Crying Boys Cafe, Hypochristmutreefuzz, GOSTO, Kweku Collins, Søren Juul, Zimmerman, Felix Pallas, ISLAND, Canshaker Pi, Travis is a Tourist, DJ Spinn’em & Friends, The Galaxy.

DDW Music Lab
Het Ketelhuisplein vormt het decor van DDW Music Lab. Hier verzorgt componistenduo Strijbos & van Rijswijk een bijzonder programma met interactieve installaties, die bezoekers muziek op een totaal nieuwe manier laten beleven. Wat als je door een compositie kunt wandelen? Hoe klinkt muziek op basis van je lichaamsbeweging? En wat zijn de instrumenten van de toekomst?

DDW Music Lab is dagelijks geopend van 12.00 tot 18.00 uur. In het weekend is het lab een openbare werkplek, waar gastmuzikanten en -ontwerpers experimenteren en toelichting geven bij hun werk. DDW Music Lab is gratis toegankelijk en wordt mede mogelijk gemaakt door het Effenaar Poplab. Kijk voor meer info en het complete programma op www.ddw.nl/music.

Tickets
Alle concerten (m.u.v. de specials) zijn gratis op vertoon van een DDW Ticket (online verkrijgbaar voor €17,50 excl. servicekosten). Zonder dit ticket is de entree €5,00 (alleen deurverkoop). Voor de eerder aangekondigde specials zijn losse kaarten verkrijgbaar (met DDW Ticket €5,00 korting).

DDW vindt plaats van zaterdag 22 t/m zondag 30 oktober in Eindhoven (Nederland). Met het thema ‘The making of’ brengt het evenement dit jaar een ode aan de makers en het maakproces. Kijk voor tickets, het programma, actuele openingstijden en meer informatie op www.ddw.nl. Volg DDW ook via Facebook, Instagram en Twitter (#DDW16).