Jong talent centraal in 25ste editie Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam

OFF SCHEDULE programma in Amsterdamse binnenstad van vrijdag 1 tot en met woensdag 6 juli

Amsterdam Fashion Week
Amsterdam Fashion Week

De 25ste editie gaat op 1 juli van start in de nieuwste en meest spraakmakende locatie van dit moment; de A’DAM Toren. Van vrijdag 1 juli tot en met zondag 3 juli wordt de Loft van deze toren omgetoverd tot de Dynamic Store, een pop-up store met kleding, schoenen en accessoires van ontwerpers die tijdens vorige edities hebben geshowd op Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam. Daarnaast worden er inspirerende lezingen en presentaties georganiseerd en kan het mode-liefhebbende publiek genieten van exposities van bekende Nederlandse ontwerpers. Binnen het OFF SCHEDULE programma worden tal van andere verrassende mode-gerelateerde evenementen georganiseerd op verschillende locaties in de Amsterdamse binnenstad.

Lichting opent catwalkprogramma
Eén van de speerpunten van FashionWeek Nederland is het stimuleren van jong talent. Het catwalkprogramma van de 25ste editie wordt op donderdag 7 juli geopend met Lichting 2016, de prestigieuze, jaarlijkse competitie voor afgestudeerde studenten van de zeven modeacademies die Nederland rijk is. Deze editie viert Lichting haar 10-jarige jubileum met een openingsshow van de publieksfavoriet van vorig jaar, Karim Adduchi. Vervolgens is het aan de 14 beste modestudenten van Nederland om het publiek te verleiden met hun afstudeercollecties. De internationale jury bekroont één van de studenten tot winnaar van Lichting 2016. Daarnaast zal voor het eerst een publieksprijs worden uitgereikt.

Gevorderde ontwerpers versus nieuw talent
Van vrijdag 8 juli tot en met maandag 11 juli biedt Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam 18 catwalkshows van enerzijds gevorderde ontwerpers en anderzijds jong talent. Zo tonen gevestigde namen als Tony Cohen, Spijkers en Spijkers, FUTURA, Monique Collignon, dennis diem, Liselore Frowijn en Zyanya Keizer hun collecties in de iconische Gashouder van de Westergasfabriek. Het jonge modetalent, waaronder Esmay Hijmans, Trinhbecx, BOUND AMSTERDAM, Sunanda Koning, LES SOUERS ROUGES, Anbasja Blanken en Tess van Zalinge, showt onder de noemer FashionLAB hun collecties in het naastgelegen Transformatorhuis.

Finale Elite Model Look Nederland
Tijdens de 25ste editie van de halfjaarlijkse modeweek zal voor het eerst de nationale finale van de internationaal erkende modellenwedstrijd Elite Model Look Nederland plaatsvinden.