INTERNATIONALE AWARD VOOR NEDERLANDSE MECENAS

Holland FestivalElise Wessels-van Houdt ontvangt de ISPA Angel Award 2016 voor haar levenslange steun aan de podiumkunsten in Nederland en daarbuiten. Dat heeft ISPA (International Society for the Performing Arts) vandaag bekendgemaakt. ISPA prijst Wessels als voorloper op het gebied van particuliere steun in de podiumkunstsector. Wessels is voorgedragen voor de award door het Holland Festival, het Concertgebouw, Philharmonie Haarlem en de overige Nederlandse ISPA-leden. Ze neemt de prijs op 14 januari 2016 in ontvangst in het Times Center in New York tijdens het 97e ISPA congres.

Elise Wessels-van Houdt
Elise Wessels (1943) is eigenaar van Nihon-no-Hanga, een particulier museum met een bijzondere collectie begin 20e -eeuwse Japanse prenten. Ze stelt het museum gratis toegankelijk voor publiek. De kern van haar collectie zal worden nagelaten aan het Rijksmuseum, zodat het beschikbaar blijft voor het publiek.
Elise Wessels heeft een groot hart voor podiumkunsten, in het bijzonder voor opera, muziektheater en muziek. Ze is een substantiële en trouwe begunstiger van het Holland Festival, De Nationale Opera, de Cello Biënnale, het Koninklijk Concertgebouw en het Koninklijk Concertgebouworkest. Met haar Für Elise Fonds helpt ze onder andere Japanse musici van het Koninklijk Concertgebouworkest een beter instrument te krijgen. Tevens is zij lid van de International Council van de Metropolitan Opera in New York en lid van het Gesellschaft der Freunde von Bayreuth.
Elise Wessels is door haar grote betrokkenheid en brede financiële steun van groot belang voor de podiumkunsten in Nederland. In dit tijdperk waarin naast overheidssteun de bijdragen van particulieren van groot belang zijn vervult zij een voorbeeldfunctie.

ISPA
International Society for the Performing Arts is een wereldwijd netwerk van meer dan 450 leiders in de podiumkunstsector met een vertegenwoordiging van meer dan 185 steden en alle regio’s van de wereld.