Rutger Brandt Gallery

FOR REAL

Rutger Brandt GalleryFOR REAL

De kunstbeurs die 13 jaar lang in januari werd gehouden in de Passenger Terminal Amsterdam onder de naam REALISME gaat verder onder de naam: FOR REAL.

FOR REAL wil de op actuele kunst gerichte kunstliefhebbers nog beter bedienen. De nieuwe naam gaat dan ook gepaard met een vernieuwing van het beursaanbod. Een aantal galerieën dat nog niet eerder deelnam zal met actuele figuratieve kunst op de beurs aanwezig zijn, zoals QLICK Editions, Untitled, With Tsjalling, Kers Gallery en Vroom & Varossieau, terwijl een aantal oud-deelnemers zoals Wit, Rademakers en Wagemans weer terugkeerden.
Een nieuwe huisstijl zet samen met de nieuwe naam de accentverschuiving richting actualiteit kracht bij. Op de beurs wordt schilder- en beeldhouwkunst, grafiek en fotografie van honderden gerenommeerde en jonge kunstenaars te koop aangeboden door 39 geselecteerde galerieën.

MEAM – Barcelona
Het Museu Europeu d’Art Modern uit Barcelona zal tijdens FOR REAL een presentatie maken op het panoramadeck van de Passenger Terminal. Dit museum is net als FOR REAL gespecialiseerd in de promotie van contemporaine figuratieve kunst. Het museum, dat eigendom is van de Fundacío de les Arts i les Artistes en werk bezit van honderden kunstenaars uit de hele wereld, houdt tentoonstellingen en organiseert een jaarlijkse internationale competitie. De collectie bestaat voor het grootste deel uit de verzameling van de Catelaanse architect José Manuel Infiesta. Het museum, gevestigd in Palau Gomis, is open sinds 2011 en presenteert zich op FOR REAL voor het eerst in het buitenland. Speciale aandacht zal worden besteed aan het werk van de nonconformistische hyperrealistische schilder István Sándorfi (Budapast 1948 – Parijs 2007).

Openingstijden en toegangsprijzen

Donderdag 19 t/m zondag 22 januari 2017 dagelijks geopend van 11.00 – 19.00 uur
Toegangsprijzen: volwassenen € 12,50, CJP en kinderen 12-18 jaar € 8,00

Passenger Terminal Amsterdam (PTA), Piet Heinkade 27, Amsterdam

FOR REAL vindt plaats in de goed per eigen én openbaar vervoer bereikbare Passenger Terminal Amsterdam (PTA). De PTA is gelegen aan de Piet Heinkade 27 aan het IJ achter het Centraal Station en beschikt over een ruime parkeergelegenheid.