Elbphilharmonie Hamburg

ELBPHILHARMONIE HAMBURG: ROADSHOW VAN 13 T/M 17 OKTOBER IN AMSTERDAM

Van donderdag 13 tot en met maandag 17 oktober 2016 is het nieuwe concertgebouw Elbphilharmonie Hamburg in het klein te bewonderen in het Amsterdamse Muziekgebouw aan ‘t IJ. Een vier meter hoge maquette geeft bezoekers een voorproefje op het spectaculaire concertgebouw dat op 11 januari 2017 opent in Hamburg.

Elbphilharmonie HamburgAmsterdams Muziekgebouw aan ‘t IJ heet de Elbphilharmonie Hamburg welkom

Een internationale roadshow, die van 13 t/m 17 oktober 2016 in het Muziekgebouw aan ‘t IJ te gast is, geeft alvast een voerproefje op het nieuwe concertgebouw. Dankzij een vier meter hoge installatie kan de Elbphilharmonie Hamburg ter plaatse door middel van beelden, muziek en animaties interactief worden beleefd. Op een touchscreen met 3D-animaties kunnen bezoekers het gebouw van binnen en buiten virtueel verkennen. Audiostations bieden de mogelijkheid het veelzijdige programma van de Elbphilharmonie te beluisteren, nog voor het eerste concert daadwerkelijk heeft plaatsgevonden. Ook een origineel fragment van de ‘witte huid’, de wand- en plafondbekleding van de Grote Zaal, gaat mee op reis om de bijzondere akoestiek tastbaar te maken. Op deze manieren krijgen bezoekers van de module een indruk van het gebouw en de stad Hamburg: oud en nieuw ontmoeten elkaar en zorgen voor een buitengewone sfeer.

De Elbphilharmonie Roadshow doet meer dan tien steden in Europa, de Verenigde Staten en Azië aan en maakt deel uit van een omvangrijke communicatiecampagne, die de Elbphilharmonie Hamburg al voor de opening aan de wereld voorstelt: hét concertgebouw dat musici en liefhebbers van cultuur en architectuur uit alle delen van de wereld welkom heet – een openbaar ontmoetingspunt dat voor iedereen openstaat.

De Elbphilharmonie Hamburg in Amsterdam

Donderdag 13 t/m maandag 17 oktober 2016
Muziekgebouw aan ‘t IJ, Piet Heinkade 1, Amsterdam
Openingstijden: 12.00 – 22.00 uur

Gratis toegankelijk

Over Elbphilharmonie Hamburg

Met de opening van de Elbphilharmonie Hamburg op 11 en 12 januari 2017 zet de stad z’n geschiedenis als muziekstad consequent voort en bewijst eens te meer, dat in Hamburg contrasten de toekomst zijn. In de HafenCity Hamburg, het grootste Europese binnenstadontwikkelingsproject dat zich bevindt tussen het UNESCO wereldcultuurerfgoed Speicherstadt en de haven, wordt de Elbphilharmonie Hamburg het nieuwe aantrekkingspunt voor alle inwoners en gasten van Hamburg. De Elbphilharmonie Hamburg bestaat uit drie concertzalen met een veelzijdig muzikaal programma, veel ruimte voor muziekeducatie, een hotel, horeca en de openbare plaza, waar bezoekers op 37 meter hoogte een overweldigend uitzicht over de hele stad hebben en die al op 4 november 2016 geopend wordt. Het gebouw is ontworpen door het Zwitserse architectenbureau Herzog & de Meuron. Boven het vroegere pakhuis A, waarin vroeger thee, tabak en cacao werden opgeslagen, reikt nu een schitterend nieuw gebouw 110 meter de lucht in. Met zijn opvallende architectuur staat het nieuwe concertgebouw voor de contrastrijke en maritieme flair van de stad, die tussen traditie en moderniteit met veel durf, creativiteit, innovativiteit en een internationale instelling haar toekomst steeds weer opnieuw vormgeeft. Het symboliseert zowel de ruwheid en de schoonheid van de stad Hamburg; de tegenstellingen die overal in de stad te vinden zijn en haar bijzondere charme geven.