DDW

DDW PRESENTEERT: MAARTEN BAAS MAKES TIME

DDW

DDW: Ontwerper Maarten Baas stelt in samenwerking met het jubilerende Dutch Design Week een interdisciplinaire expositie samen rondom het thema tijd. ‘MAARTEN BAAS MAKES TIME’, van 22 t/m 30 oktober in het VDMA-gebouw te Eindhoven, is een bijzondere samenwerking met verschillende Nederlandse ontwerpers en onder meer chef-kok Sergio Herman. 

DDWTijd
In de wereld van design, waarin trends en ontwikkelingen elkaar in hoog tempo opvolgen, kiest Maarten Baas zijn eigen pad. Speciaal voor de 15de Dutch Design Week (DDW) stelt de ontwerper in het centrum van Eindhoven een tentoonstelling samen rondom het thema tijd, waarin hij de grens tussen design en kunst opzettelijk laat vervagen. ‘MAARTEN BAAS MAKES TIME’ is een mix van design, beeldende kunst, podiumkunsten en gastronomie.

Ontwerper Maarten Baas: ‘Design is een lelijk woord voor heel veel moois. Het vormt de olie tussen verschillende disciplines en maakt het tot een toegankelijk geheel. Alles mag samenkomen en een grote creatieve explosie veroorzaken.’

Alomvattend
In deze alomvattende expositie verkennen zielsverwanten en talenten uit Baas’ eigen netwerk het thema tijd. Het hart van de tentoonstelling wordt gevormd door werk van Nederlandse ontwerpers als Atelier NL, Jurgen Bey, Joost van Bleiswijk en Kiki van Eijk, realisatie in samenwerking met theatermaker Joris van Midde (De Kwekerij).

Wereldpremière
Textielfabrikant Vlisco, keramiekproducent Cor Unum en de VPRO zijn partners van de expositie. Baas zelf blikt met foto’s en illustraties vooruit op zijn volgend jaar te verschijnen boek Hide & Seek (vormgegeven door Anthon Beeke Collectief). Ook toont hij voor het eerst zijn meest recente werk voor Carpenters Workshop Gallery (wereldpremière).

DDW
Foto © Jeroen van der Wielen. Links: Maarten Baas, rechts: Sergio Herman

Wereldtop
In een tijdelijk restaurant dat volledig door Maarten Baas is vormgegeven, verzorgt Sergio Herman een culinair menu met signature gerechten. De chef-kok van Michelinsterrenrestaurants PureC in Cadzand en The Jane in Antwerpen mag tot de culinaire wereldtop worden gerekend. De openingstijden van het restaurant worden in september bekendgemaakt. Reserveren kan binnenkort online.

Ontwerper Maarten Baas: ‘Sergio Herman ken ik sinds hij mijn meubelen gebruikt in The Jane. Zijn enorme drive, die in de VPRO-documentaire Fucking Perfect zo goed te zien is, werkt voor mij als een katalysator.

‘MAARTEN BAAS MAKES TIME’, van 22 tot en met 30 oktober tijdens DDW, vindt plaats in de voormalige Van der Meulen Ansems-garage (VDMA) aan de Vestdijk 25/27 in de binnenstad van Eindhoven. Het terrein wordt ter beschikking gesteld aan dit bijzondere initiatief door de gemeente Eindhoven.

Wethouder van Werk, Economie en Beroepsonderwijs Staf Depla: ‘Dit is een mooi voorbeeld van de toegevoegde waarde van het acquisitieteam: door in een vroeg stadium interessante partijen bij elkaar te brengen ontstaat er een sterk evenement dat extra mensen naar de binnenstad zal trekken.’