Conservatorium Hotel reikt eerste ‘Expression of Art Award by The Set hotels’ uit aan het Gideon Tazelaar trio

Op zondag 12 juni is de allereerste ‘Expression of Art Award by The Set hotels’ uitgereikt door het Conservatorium Hotel in Amsterdam. Dit is een initiatief in samenwerking met het Conservatorium van Amsterdam, waarbij muziekvakstudenten kans maken op een geldbedrag ter waarde van €5.000,-, ter ondersteuning van hun muzikale carrière. De award werd zondag in ontvangst genomen door de achttienjarige tenorsaxofonist Gideon Tazelaar. Na uitreiking van de award verraste het Gideon Tazelaar trio de aanwezigen nog met een mini performance.

Het ‘Expression of Art Award by The Set hotels’-project bestond uit een reeks van drie concerten. De aftrap werd op 21 februari gegeven door het Mateusz Pulawski Luna Quartet. Op 10 april trad het Gideon Tazelaar trio op en het laatste concert op 12 juni werd gegeven door trompettist Tom Ridderbeekx, die in 2011 zijn debuut maakte op het North Sea Jazz festival. Alle concerten vonden plaats in de Symphony Room van het hotel.

V.l.n.r. Edoardo Righini, het Gideon Tazelaar trio en Roy Tomassen. Fotografie door ©Presstigieux
V.l.n.r. Edoardo Righini, het Gideon Tazelaar trio en Roy Tomassen. Fotografie door ©Presstigieux

Een professionele jury bestaande uit Edoardo Righini (hoofd Online Learning van het Conservatorium van Amsterdam en voorzitter van de jury), Juan Martinez (algemeen en artistiek directeur van het Jazz Orchestra van het Concertgebouw) en Jasper Blom (leading tenor en sopraan saxofonist van de jonge Nederlandse jazz-generatie aan het Amsterdamse Conservatorium) beoordeelden de optredens en kozen zondag unaniem voor Gideon Tazelaar.

Al sinds de opening in 2011 omarmt het Conservatorium Hotel de historie van het pand, waarin van 1983 tot 2008 het Conservatorium van Amsterdam was gevestigd. Het hotel biedt een podium aan verschillende muziekvakstudenten van het Conservatorium van Amsterdam.

The Set hotels met het Hotel Café Royal in Londen en het Lutetia Hotel in Parijs, stimuleert in iedere markt lokale kunstenaars en musici die hun talenten willen etaleren. Daar is dit award initiatief een voorbeeld van en daarnaast bieden we in de lobby van het Conservatorium Hotel een wekelijks podium aan studenten.” aldus Roy Tomassen, general manager van het Conservatorium Hotel.