BERLIJN KOMT NAAR HET CENTRUM VAN AMSTERDAM

visitBerlin, het toerismebureau van de Duitse hoofdstad, brengt creatief Berlijn naar Amsterdam met de tijdelijke komst van 20 typisch Berlijnse merken. Van 16 tot en met 22 november kun je de sfeer van de Duitse metropool opsnuiven in pop-up store ‘Pop into Berlin’ op Utrechtsestraat 105 in Amsterdam. Waan je een week lang in Berlijn en bekijk onder meer designmeubelen, 3D printers en sieraden of proef lokale lekkernijen en drankjes die veelal nog niet eerder in Nederland te koop waren.

7 dagen, 20 brands

Pop BerlinPop into Berlin is op maandag geopend van 14.00 – 19.00 uur, op dinsdag en woensdag van 10.00 – 19.00 uur, op donderdag van 10.00 – 16.00 uur, op vrijdag van 10.00 – 19.00 uur en in het weekend van 10.00 – 18.00 uur. Een voorproefje krijgen van welke merken je in Berlijn tegenkomt?

Only in Berlin

Het mannetje van de Berlijnse stoplichten is een van de beroemdste figuren uit de stad. Er oog in oog mee staan? AMPELMANN verkoopt ruim 600 producten waarin de Ampelmännchen de hoofdrol speelt. Ruiken naar Berlijn doe je met de ‘Made in Berlin’ geuren van Frau Tonis Parfum, zoals ‘Linde Berlin’ en ‘Bogotá Berlin’. Standert BicyclesTM produceert fietsen gebaseerd op het echte Berlijn en zijn onder meer te koop bij hotspot Standert Bike Café.

Future Berlin

3D printen is nu voor iedereen toegankelijk met 3yourminD en BigRep ONE.2, de grootste standaard 3D printer ter wereld. Met de balvormige camera van Panono  maak je voortaan in een klik een 108-megapixel panoramafoto maken. Ook de humanoïde robot Myon van VFXbox is aanwezig.

Berlin Design

Wie op zoek is naar minimalistisch design is aan het juiste adres bij minimum. Dit merk staat bekend om zowel klassieke als moderne meubelstukken, gemaakt door jonge Berlijnse designers. Een nieuwe bril nodig? ic! berlin produceert metalen framebrillen zonder schroeven. De sieraden van TomShot worden met de hand gemaakt in de Duitse hoofdstad.

Berlin food & Drinks

Met de koude winterdagen voor de deur biedt Berliner Winter uitkomst. Dit warme winterse drankje bestaat uit wodka, ongefilterde appelsap en speciale kruiden. Meer wodka proef je bij Our/Berlin. Dit is de eerste wodka van het merk Our/Vodka, wordt gemaakt van lokale ingrediënten en met de hand geproduceerd en gebotteld in Berlijn. Binnenkort volgt ook Our/Amsterdam. Het duurzame biermerk BRLO kent vier verschillende smaken: Helles, Pale Ale, Baltic Porter en het net gelanceerde Berliner Weisse. Thomas Henry staat bekend om soft drinks als bitter lemonade. De zoetekauw kan haar hart ophalen bij Retos Candyfarm, die zoete versnaperingen zoals vroeger maakt, zoals chocolade en snoep.

Adresgegevens

Pop into Berlin

Utrechtsestraat 105

1017 VK Amsterdam

Data

16 t/m 22 november

Websites

Pop into Berlin

http://www.popinto.berlin

3yourminD

www.3yd.de

AMPELMANN

www.ampelmann.de

Berliner Winter

www.berlinerwinter.de

BigRep

www.bigrep.com

BRLO

www.brlo.de

Frau Tonis Parfum

www.frau-tonis-parfum.com

ic! berlin

www.ic-berlin.de

Minga Berlin

www.mingaberlin.com

minimum

www.minimum.de

Our/Berlin

www.ourvodka.com/ourberlin

Panono

www.panono.com

Raumfeld

www.raumfeld.com

Retos Candyfarm

www.candyfarm.org

Standert BicyclesTM

www.standert.de

Thomas Henry

www.thomas-henry.de

TomShot

www.tomshot.com

TresCabezas

www.trescabezas.de

TRY Foods

www.tryfoods.de

Und Gretel

www.undgretel.com

VFXBox

www.vfxbox.de