Afrovibes

Afrovibes Festival

AfrovibesAfrovibes

Voor de dertiende keer trekt het Afrovibes Festival van 5 tot 15 oktober vanuit Amsterdam naar Utrecht, Den Haag en Rotterdam. Afrovibes vestigt zich steeds tijdelijk in een tweetal theaters in elk van de vier grote steden met een multidisciplinair kunstenprogramma. Moderne, actuele en vernieuwende theater- en dansvoorstellingen, muziek en film uit grootstedelijke culturele hotspots in Afrika. Centraal staan actuele ontwikkelingen in theater en dans die daar plaatsvinden. Het festival geeft een nieuw beeld van het werelddeel dat vaak alleen wordt geassocieerd met trommels en traditionele dans.

Het programma is divers. Van Soweto Soul – bekend van o.a. Festival Mundial en The Hague Africa Festival – met een swingende mix van Pennywhistle, Jive, Hip-Hop, Mbaganga en Kwaitomuziek tot Vuyani Dance Theatre; het meest vooraanstaande moderne dansgezelschap uit Zuid-Afrika.

Humoristisch ‘stripboektheater’ over zonden, verleiding, seks en geweld in We didn’t come to Hell for the croissants van de Zuid-Afrikaanse Jemma Kahn. Dansers uit Senegal, Zimbabwe en Jamaica, rappers uit Kaapstad en Utrecht, muziek uit Mozambique, de design expositie Fierce Now en Fashion shows van Lady Afrika. Kaartjes: afrovibes.nl/festival

Amsterdam: 5 t/m 8 oktober (Compagnietheater en Bijlmer Parktheater)

Utrecht: 6 & 8 oktober (Stadschouwburg)

Rotterdam: 9 oktober (Maaspodium)

Den Haag: 9 & 10 oktober (Theater a/h Spui) en 14 & 15 oktober (De Nieuwe Regentes)

Extra programma op 1 en 2 oktober in Rotterdam (Kunsthal)