African Movie Night in Amsterdam

Op vrijdag 12 februari 2016 is er een African Movie Night in Pathé Arena Amsterdam. Twee Afrikaanse films worden vertoond “Last Night” en “Nana Means King”.

12065929_630057530469074_3918459343730015755_n‘Last Night’ is een psychologische thriller waarin één hoofdrolspeler (Prince David Osei) te zien is. Radio-dj Bright Mensah presenteert een radioshow genaamd “Truth and Consequence”. In het programma wordt de legalisatie van drugsgebruik besproken, wat Bright absoluut aangaat, hij is zelf een gebruiker van harddrugs. Een paar uur na zijn show ontwaakt hij uit een “bad trip”. Vervolgens wordt hij overvallen door mysterieuze telefoontjes en is betrokken in een spel op leven en dood.

De film is geregisseerd door Andy Boyo, een autoriteit in de Nigeriaanse filmindustrie.

In ‘Nana Means King’ volgen wij het verhaal van Nana Kwame (Prince David Osei), een illegale immigrant uit Ghana. Hij komt zijn geluk beproeven in Groot-Brittannië, maar dit gaat echter niet zonder slag of stoot.

Al gauw vindt Nana Kwame een baan en probeert hij een leven op te bouwen. Nadat hij met bloed, zweet en tranen voldoende geld bij elkaar heeft gesprokkeld besluit hij terug te gaan naar Ghana. Onderweg naar de luchthaven voor zijn vlucht naar Ghana krijgt Nana Kwame een shockerende mededeling. Zal hij zijn reis voortzetten of niet?

De film Nana Means King is geproduceerd en geregisseerd door Nana Obiri-Yeboah van Griot Pictures in Groot-Brittannië, het is zijn eerste feature film.

De acteur Prince David Osei en beide regisseurs Andy Boyo en Nana Obiri-Yeboah zijn op 12 februari eregasten op de rode loper.

Dit evenement is het initiatief van Asaah Events & Productions. Dit is tweede keer dat zij een Afrikaanse première organiseert. Zij zetten hun missie voort om Afrikaanse films en entertainment meer bekendheid te geven en toegankelijker te maken in Nederland en de rest van Europa.

Last Night is de eerste film die wordt vertoond, het start om 21:00 uur. Nana Means King begint om 23:00 uur.

Voor meer informatie over het evenement kunt u een email sturen naar: Asaahevents@gmail.com of ga naar  www.pathe.nl

Of neem contact op met Nancy Asaah, tel: +31687296120