Ultimate Ears komt met speciale, limited edition Red Bull Shockwave UE MEGABOOM

Ultimate Ears (UE) en Red Bull gaan ook lokaal krachten bundelen; UE als ‘music partner’ verbonden aan eerste Nederlandse editie van muziekevent Culture Clash

01 maart 2016 Ultimate Ears (UE) kondigt een speciale, limited edition aan van zijn draadloze en draagbare UE MEGABOOM-speaker, de UE MEGABOOM Red Bull Shockwave Edition. Deze limited edition is ontworpen in samenwerking met de Red Bull Music Academy, een internationaal, rondreizend platform met festivals, exposities, lezingen en events die al die artiesten die het verschil maken, fêteert.

UEMEGABOOMDe totstandkoming van de speciale limited edition draadloze speaker betekent tevens de aftrap van een lokaal partnership tussen Red Bull Music Academy en UE. Zo zal UE als officiële ‘music partner’ verbonden zijn aan de eerste Nederlandse editie van het muziekevent Red Bull Music Academy (RBMA) Culture Clash. Deze multiculturele muzikale battle vindt plaats op donderdag 26 mei in Ahoy Rotterdam. Daar zullen vier artiestencollectieven, met daarin onder andere Typhoon en Mr Polska, volgens de traditie van de Jamaicaanse Soundsystem-cultuur strijden om het muzikale hart van het aanwezige publiek.

Bekende speaker in nieuw jasje
De nieuwe limited edition UE MEGABOOM Red Bull Shockwave Edition betekent de start van het lokale partnership tussen UE en Red Bull. De speaker is ontworpen in de kleuren van Red Bull en levert het krachtige 360-graden geluid waar UE bekend om staat. Verder beschikt de mobiele speaker over de vertrouwde akoestische skin, die zowel waterproof (IPX7 gecertificeerd) als vlekbestendig is. Met een gewicht van minder dan 900 gram is de UE MEGABOOM uiterst draagbaar en je ideale partner voor spontane en harde feestjes, waar en wanneer je maar wilt. De speaker beschikt over een oplaadbare accu die tot 20 uur mee gaat en heeft een Bluetooth-bereik van 30 meter. Daarnaast kan het volume eenvoudig verdubbeld worden met een tweede UE MEGABOOM of andere UE-speaker via de draadloze Double Up-functie.

UE x Red Bull Music Academy (RBMA) Culture Clash
In het verlengde van de samenwerking waaruit de limited edition UE MEGABOOM Red Bull Shockwave Edition voortgekomen is, treedt UE op als ‘music partner’ van de Red Bull Music Academy (RBMA) Culture Clash. Tijdens dit muziekevent in Ahoy, Rotterdam battlen vier artiestencollectieven op vier verschillende podia om de gunst van het aanwezige publiek. Elke crew vertegenwoordigt een bepaald genre en tijdperk. Zij moeten elkaar in vier rondes zien af te troeven. Diegene die het meeste kabaal tot stand brengt en het muzikale hart van het publiek voor zich weet te winnen, gaat er met de overwinning en eeuwige roem vandoor. De decibelmeter, middenin Ahoy, zal uiteindelijk uitwijzen welk van de crews met de hardste sound en beats is gekomen. Meer over de RBMA Culture Clash vind je hier.

Tim Bosmans, Marketing Manager Benelux bij Ultimate Ears, hierover: “We hebben gezocht naar een manier waarop we ons publiek van muziekliefhebbers samen kunnen brengen, met als doel met elkaar van muziek te genieten en een mooi feestje te bouwen. De RBMA Culture Clash leent zich hier perfect voor. We vinden het gaaf dat we deze muzikale battle kunnen ondersteunen en een steentje bij kunnen dragen aan het samenbrengen van mensen rondom hun favoriete tracks.”