SUSHISAMBA brengt mix van de Japanse, Braziliaanse en Peruaanse keuken naar Amterdam

Het internationaal gerenommeerde restaurant SUSHISAMBA opent in september haar deuren aan de 17e-eeuwse Singelgracht in Amsterdam. De locatie met uitzicht op het water is een mooie toevoeging aan de bestaande locaties in Londen, New York, Las Vegas en Miami. Sinds de lancering van SUSHISAMBA in 1999, staat het merk bekend om haar unieke mix van Japanse, Braziliaanse en Peruaanse cultuur en keuken, gecombineerd met een passie voor muziek, kunst en design.

“De energie, levendigheid en internationale aantrekkingskracht van Amsterdam vormen een natuurlijke match voor SUSHISAMBA, terwijl we ons merk verder internationaal uitbreiden”, aldus Shimon Bokovza, CEO van Orange Brands Management. SUSHISAMBA is een belevenis van muziek, kunst en cultuur en ons nieuwe restaurant in Amsterdam, met als achtergrond een prachtig kanaal op één van de meest iconische locaties van Amsterdam, weerspiegelt deze filosofie perfect.”

Chef Claudio Cardoso

Onder leiding van Corporate Chef Cláudio Cardoso, biedt het menu van SUSHISAMBA een mix van tri-culturele smaken. Gasten worden getrakteerd op Braziliaanse Churrasco Rio Grande met ribeye, chorizo en picanha en de Moqueca Mista (een traditioneel zeevruchten stoofpotje van garnalen, inktvis en zeebaars met kokosnoot en limoen). Daarnaast bestaat het menu uit een Peruaanse Kanpachi Tiradito met yuzu, zeezout en zwarte truffelolie en Tonijn Seviche met granaatappel, leche de tigre, maiz morado wasabi erwten en basilicum. Ook wordt het menu gekenmerkt door Japanse sushi en sashimi gerechten, waaronder de samba roll El Topo; een bekend SUSHISAMBA handelsmerk gerecht met zalm, jalapeño, shiso bladen, verse gesmolten mozzarella en krokante ui.

Het opvallende Japans geïnspireerde exterieur van het restaurant is ontworpen door de beroemde Nederlandse architect Hans Ruijssenaars en werd beïnvloed door het Fushimi Inari heiligdom in het zuiden van Kyoto.

Richard Woods

Het interieur is ontworpen door het Nederlandse ontwerpbureau Woodfever en is open in elk opzicht van het woord – van de open keuken tot de ramen tot aan het plafond. De zwart-wit serpentijn stijl vloer leidt naar een terras met prachtig uitzicht op de Singelgracht. Het middelpunt van de ruimte is voorzien van een sushibar met de iconische oranje boom van SUSHISAMBA.

SUSHISAMBA biedt een van ’s werelds meest uitgebreide premium sake selecties en een rijke collectie Japanse

whisky’s van hoge kwaliteit. De bar serveert SUSHISAMBA’s uitgebreide cocktaillijst, ontwikkeld door Head of Spirit & Cocktail Development, Rich Woods. De favorieten zijn onder andere Kaffirinha, een Braziliaanse cachaça-klassieker, met geurige kaffir limoenbladeren die in cachaça worden doordrenkt, de signature Nina Fresa® gemaakt met wodka, aardbeien, grapefruit en guave, een rijke en aromatische Smoked Plum Negroni met gin, amaro, zoete vermout en pruimwijn met een vleugje gerookte whisky en de steeds veranderende Sambatini®.