Zaaloverzicht 'De collectie als tijdmachine', foto: Lotte Stekelenburg

Overnachten in binnentuin Museum Boijmans Van Beuningen

Op zaterdag 2 september organiseert Museum Boijmans Van Beuningen in samenwerking met Hutspot een ‘Sleepover at Museum Boijmans Van Beuningen’. Bezoekers maken kans op een overnachting in de binnentuin van het museum door te laten weten met welk kunstwerk uit de vaste collectie zij 24 uur willen doorbrengen. De vaste collectie van Museum Boijmans Van Beuningen is vanaf 24 juni in een totaal andere opstelling te zien. Gastconservator Carel Blotkamp bedacht een nieuwe indeling met meer dan 500 kunstwerken waarbij hij de bezoekers verleidt tot langer kijken. Hij wil ‘slow watching’ bevorderen. Met deze prijsvraag wil het museum daarom van de deelnemers weten met welk kunstwerk zij langere tijd door zouden willen brengen.

Hutspot's Sleepover at Museum Boijmans Van BeuningenBijzondere overnachting
De winnaars overnachten in innovatieve designtenten ontworpen door pop-up hotel To Many Places. Het reizende dinerconcept Pique Unique organiseert die avond een private dinner, gevolgd door een exclusieve avondrondleiding door het museum. Op deze manier kunnen de winnaars na sluitingstijd, uitgebreid en in alle rust, kennismaken met hun favoriete kunstwerk. Dit is de derde ‘Sleepover at..’ die conceptstore Hutspot organiseert. Eerder was er al een samenwerking met FOAM en Eye Filmmuseum in Amsterdam.

Hoe kans maken?
Bezoekers kunnen via social media laten weten met welk kunstwerk zij 24 uur willen doorbrengen door #hutspotxboijmans te gebruiken en @hutspot en @boijmans te taggen. Omdat niet iedereen social media gebruikt, en beide partijen willen dat iedereen kans kan maken op deze ‘Sleepover at..’, kunnen deelnemers hun inzending ook per post sturen naar het museum: afdeling Marketing en Communicatie, o.v.v. Sleepover at Boijmans, Postbus 2277, 3000 CG Rotterdam. De uiterlijke inzenddatum is 11 augustus 2017. Er worden drie winnaars gekozen die allemaal één logé mogen meenemen.

Over Hutspot
Hutspot is een lifestyle winkel met vestigingen in Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam en Utrecht. Het doel van de initiatiefnemers is een platform te bieden aan jong creatief talent, ondernemers, designers en kunstenaars. Het concept voor de winkels werkt als volgt: Hutspot zoekt naar nieuwe en interessante merken, kunstenaars en ondernemers die in de winkel de kans krijgen om hun producten te exposeren/verkopen. Hutspot is opgericht in mei 2012.

Over Museum Boijmans Van Beuningen
Museum Boijmans Van Beuningen is een veelzijdig en eigenzinnig museum dat al bijna 170 jaar in het hart van de havenstad Rotterdam is gevestigd. Een bezoek aan het museum is een reis door de geschiedenis van de kunst. Nederlandse en Europese topstukken geven een overzicht van de vroege middeleeuwen tot de 21ste eeuw. Van Bosch, Rembrandt en Van Gogh tot Dalí en Dutch Design. Het museum toont het ontstaan van het impressionisme en modernisme via werk van o.a. Monet, Mondriaan en Magritte en beschikt over een bijzondere popartcollectie met o.a. Warhol en Lichtenstein. Het museum heeft eveneens een uitgebreide internationale collectie vormgeving (waaronder mode) en design, met objecten van Breuer, Eames, Sottsass, en Grcic. Nationaal zijn onder andere Rietveld, Gispen, Hella Jongerius, Studio Wieki Somers vertegenwoordigd. Museum Boijmans Van Beuningen biedt een podium aan internationale, gevestigde kunstenaars zoals James Lee Byars, Richard Serra en Yayoi Kusama en kunstenaars van nu zoals Marijke van Warmerdam, Carsten Höller, Ugo Rondinone, Sylvie Zijlmans & Hewald Jongenelis en Tal R.