Icelandair Stopover Pass

Nieuwe Icelandair Stopover Pass zorgt voor local touch aan boord en op IJsland

Reykjavik, 20 juni 2017. Begint jouw reis pas als je geland bent? Niet als je dit najaar met Icelandair vliegt! Uit onderzoek blijkt dat 52% van de reizigers zich onderweg verveelt en deze tijd soms zelfs als weggegooide uren beschouwd. Daarom introduceert de luchtvaartmaatschappij, die dit jaar 80 kaarsjes uitblaast, vanaf september 2017 de Icelandair Stopover Pass. Transformeer je boarding pass naar een Stopover Pass en proef tijdens de vlucht al van de IJslandse cultuur. Zo maak je kans op een (letterlijk) vliegende staande ovatie tijdens een theatervoorstelling aan boord of word jouw stopover nog unieker door gratis tickets voor evenementen op IJsland, zoals het Airwaves festival of een huiskamerconcert bij een Stopover Buddy. Dat is nog eens ‘time well travelled’!

Trendonderzoek: local experiences en service
Uit onderzoek onder 9.000 passagiers uit 9 verschillende landen, waaronder Nederland, blijkt dat we meer dan ooit zoeken naar lokale experiences en dat we customer service hoog in het vaandel hebben staan. Ook onderweg! Een derde van de reizigers zou bijvoorbeeld eerder een luchtvaartmaatschappij kiezen die gratis en lokaal live entertainment aan boord aanbiedt. 52% van de reizigers geeft aan op een gegeven moment verveeld te raken tijdens de vlucht en bijna vier op de tien mensen stelt dat de uren in de lucht weggegooide tijd zijn. Bovendien vindt 78% dat de andere passagiers en het personeel een reis kunnen maken of breken. Zo wordt het gewaardeerd als de cabin crew reizigers enkele woorden uit de lokale taal leert of hen een inkijkje in de IJslandse cultuur geeft.

Icelandair Stopover Pass
Daarom introduceert Icelandair van september 2017 tot en met maart 2018 de nieuwe Stopover Pass service. Trans-Atlantische passagiers kunnen hun boarding pass transformeren tot een Stopover pass, waarmee je een plekje bemachtigt voor een lokaal optreden tijdens je stopover. Van het beleven van de Viking clap tijdens een voetbalwedstrijd tot backstage kaartjes voor het IJslandse muziekfestival Airwaves of zelfs een huiskamerconcert bij een Stopover Buddy thuis. Want ook de Buddies staan bij sommige evenementen opnieuw te trappelen om jou meer te vertellen over hun geliefde cultuur!

Vliegende staande ovatie
Op 8 september wordt de serie optredens afgetrapt met een live ‘three-act play’ aan boord waarin medewerkers van Icelandair de hoofdrol vervullen. Onder hen bevinden zich dansers, acteurs, komedianten en muzikanten die met hulp van een professionele theaterschool hun skills verder hebben ontwikkeld. Het resultaat aanschouw je voor het eerst op de vlucht van Londen, via Reykjavik naar New York! Laat je meevoeren op een unieke trip down memory lane en maak kennis met 80 jaar aan IJslandse cultuur; van 1937 tot het heden. ‘Het onderzoek laat zien dat er een kans ligt om verloren tijd om te vormen tot ‘time well travelled’. Bovendien ligt customer service ons nauw aan het hart en dus introduceren we deze nieuwe service om onze passagiers te entertainen, met onze getalenteerde medewerkers als middelpunt’, aldus Birkir Hólm Guðnason, CEO Icelandair.

Van live theatervoorstelling tot backstage passes

Klinkt een live theatervoorstelling in de lucht jou als muziek in de oren? Doe dan nu mee en wie weet geniet jij begin september van entertainment boven de Atlantische Oceaan! Hoe?

  • Ga naar www.icelandair.nl/stopover-pass
  • Vul tot uiterlijk 28 juli 2017 jouw gegevens in op de website
  • Maak kans om onderdeel uit te maken van het Flight Theater op 8 september
  • Voor twee personen inclusief retourvluchten vanuit Amsterdam of Brussel, een overnachting in New York, twee overnachtingen in Reykjavik en 700 Amerikaanse dollars zakgeld.

Ben je rond 8 september niet beschikbaar maar heb je toevallig al wel een stopover met Icelandair in de agenda staan waar je wel een lokaal feestje aan wil toevoegen? Ga dan naar www.icelandair.nl/stopover-pass, check of er tijdens jouw stopover interessante activiteiten plaatsvinden en vul jouw gegevens, boekingsnummer en voorkeursevent in. Voor je het weet heb je een plekje bemachtigd en sta jij oog in oog met de wereldberoemde IJslandse band Sigur Rós of spot je het werk van die toffe IJslandse designer tijdens DesignMarch in Reykjavik!

De Icelandair Stopover Pass is beschikbaar voor trans-Atlantische passagiers van 8 september 2017 tot 31 maart 2018.

Icelandair
Het routenetwerk van de nationale luchtvaartmaatschappij van IJsland is opgebouwd rond de hub Keflavík en bereikt met deze hub stedelijke gebieden aan beide zijden van de Atlantische Oceaan. De luchtvaartmaatschappij opereert vanuit haar thuisbasis IJsland en werkt continu aan een groeiend netwerk van internationale routes. Icelandair beschikte in 2016 over het grootste vluchtschema uit de geschiedenis van het bedrijf. Vanuit Amsterdam/Schiphol wordt Reykjavik dagelijks aangevlogen, ’s zomers loopt dat op tot achttien keer per week. Vanuit Brussels Airport vertrekken er wekelijks twee tot zeven vluchten. De vluchtduur is zowel vanuit Amsterdam als Brussel ongeveer drie uur. In 2016 startte Icelandair met vier nieuwe routes: Chicago (maart), Aberdeen (maart), Parijs Orly (maart) en Montreal (mei). In 2017 voegt de luchtvaartmaatschappij daar Philadelphia (mei) en Tampa Bay (september) aan toe. Icelandair biedt de mogelijkheid om zonder toeslag op het ticket een stopover van maximaal zeven dagen op IJsland te maken, dit is van toepassing op alle eindbestemmingen.

www.icelandair.nl                   Facebook             Twitter                 Instagram

Websites
Icelandair
www.icelandair.nl
Icelandair Stopover Pass
www.icelandair.nl/stopover-pass