Ethical Fashion Show - Mercedes-Benz Fashion Week Berlin A/W 2017

Holland Paviljoen op Ethical Fashion Show Berlin en Greenshowroom

Ethical Fashion Show - Mercedes-Benz Fashion Week Berlin A/W 2017
Ethical Fashion show (Photo by Alexander Koerner/Getty Images for Greenshowroom)

Messe Frankfurt Nederland organiseert in 2017 een Holland Paviljoen op de Ethical Fashion Show (EFSB) en Greenshowroom (GS) in Berlijn, 4 tot en met 6 juli. EFSB is samen met de GS dé toonaangevende vakbeurs voor duurzame mode en mode accessoires. Hier presenteren eco-fashion labels zich die milieubescherming, sociale verantwoordelijkheid en transparantie tot hun kernwaarden rekenen. De EFSB toont met name street- en casual wear waar de GS zich focused op high-end fashion. De beurzen vinden twee keer per jaar in januari en juli tijdens de Berlin Fashion Week plaats.

De volgende editie is voor de eerste keer in het Funkhaus Berlin – een grote en aantrekkelijke locatie direct aan de rivier Spree.

„Wij zijn blij dat wij deze nieuwe locatie voor juli konden vinden en als eerster beurs organisator mogen gebruiken. Het biedt ons uitstekende ontplooiingsmogelijkheden“, aldus Olaf Schmidt, Vice President Textiles & Textile Technologies bij Messe Frankfurt. „De nieuwe locatie betekent een nieuwe mijlpaal in de ontwikkeling en de groeie van onze modebeurzen.”

Met 4.000 vierkantemeter hal en een groot buitenterrein zijn er genoeg mogelijkheden om de groene mode mooi te presenteren. Ook voor een goede connectie met de andere evenementlocaties van de Berlin Fashion Week is gezorgd via een uitgebreide shuttle-service.

Nederlandse bedrijven werkzaam in duurzame mode en mode accessoires d

ie plannen hebben om de Duitse of Europese markt te betreden of het marktaandeel in deze regio te vergroten kunnen nu inschrijven voor het Holland Paviljoen. De exposanten kunnen ter plekke hun collecties en accessoires aan retailers, conceptwinkels, warenhuizen, agenten, showrooms, online shops, mail order bedrijven, media en bloggers laten zien. Op het paviljoen is alles geregeld: van standbouw, inrichting, verlichting en elektriciteit tot en met promotie. Bovendien krijgen de exposanten professionele ondersteuning vanuit Nederland bij de voorbereiding en deelname. De deelname is mogelijk vanaf 1.236 euro. Met een missievoucher van RVO is het bovendien mogelijk onder bepaalde voorwaarden een financiële tegemoetkoming van maximaal 1.500 euro (exclusief btw) te krijgen.

Contact:
Marlies Mekelenkamp
Messe Frankfurt Nederland
www.messefrankfurt.nl
E marlies.mekelenkamp@messefrankfurt.nl