Art Rotterdam

26.500 bezoekers op 18de editie van Art Rotterdam

De kunstbeurs Art Rotterdam die de afgelopen vijf dagen plaatsvond in de historische Van Nellefabriek was wederom een groot succes. De 18de editie van deze jaarlijkse veelzijdige presentatie van internationale en veelal jonge kunst trok ondanks het winterse weer 26.500 kunstliefhebbers en professionals uit binnen- en buitenland. Als spil van de Art Rotterdam Week, een jaarlijks terugkerend festival voor cultuur en hedendaagse kunst, heeft de beurs opnieuw de verwachtingen overtroffen. Fons Hof: “Het programma in de stad heeft dit jaar grote indruk gemaakt op de buitenlandse gasten. De openingen in De Kunsthal en Museum Boijmans van Beuningen waren spectaculair met werken van ongekende kwaliteit”.

Art RotterdamOok de verkopen op Art Rotterdam waren zeer goed dit jaar bij zowel de Nederlandse als buitenlandse galeries. Zo kocht de ING bank een 2,5 meter hoge sculptuur van de kunstenaar Matthew Day Jackson bij Grimm Gallery voor zijn collectie. C & H Gallery verkocht alle kinetische kunstwerken in zijn stand van kunstenaar Zoro Feigl, waaronder twee werken aan Museum Voorlinden van kunstverzamelaar Joop van Caldenborgh, een werk aan een Amerikaanse verzamelaar en diverse werken aan Nederlandse privé-  en bedrijfscollecties. Fons Hof “De markt voor hedendaagse kunst zit weer duidelijk in een opgaande lijn. Vooral opvallend is hoe actief de bedrijfscollecties weer zijn in de markt”.

NN Group Art Award
Voor de eerste keer werd de NN Group Art Award uitgereikt. Deze nieuwe kunstprijs ter waarde van € 10.000,- zet de schijnwerpers op een uitzonderlijk getalenteerde kunstenaar die in Nederland een kunstopleiding heeft gevolgd en van wie het werk te zien is op de beurs. De Franse broers Florian & Michael Quistrebert van galerie Juliètte Jongma uit Amsterdam wonnen de eerste NN Group Art Award. Er is door NN Group tevens een groot werk van de broers aangekocht op Art Rotterdam.

IFFR
In het Centraal Station van Rotterdam, in een gezamenlijk gecreëerde videoroom, toonden Art Rotterdam en IFFR van 25 t/m 12 januari de film Establishing Eden van het kunstenaarsduo Broersen & Lukács. Tienduizenden treinreizigers hebben deze voorstelling bijgewoond.

Over Art Rotterdam
Art Rotterdam is een gerenommeerde en verrassend gevarieerde kunstbeurs. Jaarlijks biedt dit evenement een podium aan de nieuwste ontwikkelingen in de beeldende kunst. De focus op jonge kunst, de variëteit van de verschillende secties, de verbinding met de stad Rotterdam en de fascinerende locatie verlenen Art Rotterdam een unieke uitstraling. Art Rotterdam is voor steeds meer kunstliefhebbers het aantrekkelijke alternatief binnen het internationale veld van kunstbeurzen en trekt ieder jaar meer bezoekers uit binnen- en buitenland.