KLIK

10 Jaar KLIK Amsterdam Animation Festival

KLIK start voorverkoop en maakt Daron Nefcy (Disney) bekend als eerste internationale gast

KLIKKLIK Amsterdam Animation Festival pakt van 17 tot en met 22 oktober 2017 groots uit voor zijn tienjarig jubileum in EYE Filmmuseum. Daron Nefcy, de bedenker en uitvoerend producent van de Disney televisieserie Star vs. the Forces of Evil, is als eerste internationale gast bevestigd. In oktober staan zes dagen volledig in het teken van animatiefilm. Het uitgebreide festivalprogramma bevat lange animatiefilms, compilatieprogramma’s van de beste korte animatiefilms van over de hele wereld, premières, sneak previews, lezingen, installaties, workshops, masterclasses en een spetterend slotfeest. Ter ere van het jubileum, blikt het festival terug op de geanimeerde lievelingen van de afgelopen tien jaar in een retrospectief . Voor kinderen is er op zondag 22 oktober een speciale programmering met korte animatiefilms en creatieve activiteiten.

Daron Nefcy (Disney) speciale gast
Het festival bevestigt de komst van Daron Nefcy, bedenker en uitvoerend producent van de populaire Disney televisieserie Star vs. the Forces of Evil. De Annie Award-genomineerde animatieserie volgt de buitenaardse puberprinses Star Butterfly in haar middelbare schoolperikelen en haar strijd tegen kwade krachten. Nefcy geeft een kijkje in het productieproces van een aflevering in haar presentatie, van idee-vorming tot storyboard, ontwerp, montage, muziek, geluid en animatie.

Internationale competitie
Traditiegetrouw staat in de programmering van het festival de competitie voor de korte animatiefilm centraal. In zorgvuldig samengestelde compilatieprogramma’s, verdeeld over verschillende categorieën, toont KLIK de bezoeker de allerbeste korte animatiefilms van over de hele wereld. Deze films dingen mee naar één van de felbegeerde KLIK Awards. Vorig jaar ontving het festival maar liefst 1800 inzendingen uit 83 landen.

Never Grow Up
Met het themaprogramma Never Grow Up vraagt het festival dit jaar aandacht voor animaties die gangbare ideeën over leeftijd bevragen en de verwachtingen die samengaan met bepaalde leeftijden of levensfases. Wat betekent het om volwassen te zijn? Wat als je weigert om volwassen te worden of je naar je leeftijd te gedragen? Naast speelfilms, presentaties en compilaties van korte films, staat de ervaring van tijd ook centraal in een speciale tentoonstelling van animatie installaties uit binnen- en buitenland. Animatie is namelijk het medium per uitstek om te spelen met ideeën van circulaire en lineaire tijd en het tijdloze te verbeelden.

Early bird passe-partouts
Voor festivalbezoekers die er vroeg bij willen zijn introduceert KLIK passe-partouts voor een gereduceerd tarief. Een passe-partout geeft toegang tot alle voorstellingen en programma’s gedurende het hele festival (met uitzondering van masterclasses), en toegang tot het befaamde KLIK! KLIK! BOOM! feest op zaterdag 21 oktober. Deze passen zijn slechts voor een beperkte tijd online verkrijgbaar tegen een gereduceerd tarief.

KLIK Amsterdam Animation Festival  17–22 oktober 2017
EYE, IJpromenade 1, Amsterdam
KLIK passe-partouts early bird tarief: 60 euro (vanaf 13 juni)
Openingstijden: 10.00 – 01.00 uur
De officiële kaartverkoop start drie weken voor het festival.

Over KLIK
KLIK is een internationaal label voor kwalitatieve en uitdagende animatie. Met KLIK Amsterdam Animation Festival als vlaggenschip en in het kielzog activiteiten gedurende het jaar, creëert KLIK bekendheid met en passie voor animatie onder een breed publiek. KLIK Amsterdam Animation Festival is een internationaal festival dat jaarlijks plaatsvindt in Amsterdam. Het festival geeft een podium aan animatie in de breedste zin van het woord en vertoont speelfilms, korte films, commercials, videospellen en installaties.

www.klik.amsterdam #klikfestival en #klik