​Carl Cox and Friends naar Extrema Outdoor 2016

Eindhoven – De Britse technogrootheid Carl Cox komt aankomende zomer naar Extrema Outdoor. Onder de naam Carl Cox and Friends neemt de DJ een podium van het Brabantse festival onder zijn hoede. Tevens start de kaartverkoop voor Extrema Outdoor 2016 vandaag om 11.00 uur, maar niet voordat het publiek kans maakt op een wel heel bijzondere prijs.

Carl Cox
Carl Cox

Carl Cox is een gevierd veteraan in de dancewereld. Zijn eerste muzikale stappen zet hij eind jaren ‘80 in Engeland, waar hij uitgroeit tot een van de kopstukken van de exploderende Britse ravescene. Nu – meer dan 25 jaar later – is de muziek van Cox nog altijd immens populair. Zijn veelzijdigheid sluit naadloos aan op de brede programmering van Extrema Outdoor met daarin zowel upperground als verrassende underground elektronische muziek. Ook buiten het podium is Cox overigens populair. Zo trekt zijn wereldwijde radioshow wekelijks ruim 17 miljoen luisteraars én is hij de meest gevolgde DJ op de streaming service Mixcloud.

Met zijn aanstekelijke en permanente lach op het gezicht is Cox al jaren een publiekslieveling. Maar hij is ook kieskeurig in het kiezen van zijn optredens. Aankomende zomer hebben liefhebbers weinig opties om de DJ in de buurt te zien schitteren; het zomerse tourschema van charismatische Brit beperkt zich grotendeels tot zijn vaste spot in de club Space op Ibiza. Nederlandse fans kunnen hun hart dus ophalen tijdens Extrema Outdoor 2016. Naast het optreden van de ‘Koning van Ibiza’, valt er meer te genieten. Cox neemt zijn vrienden mee om op hetzelfde podium te draaien. Wie dit zijn, wordt later bekendgemaakt. Vooralsnog kunnen zijn fans alleen maar gissen.

Voorverkoop van start

Waar Extrema Outdoor vorig jaar in één klap het programma bekendmaakte, gaat het dit jaar anders. Maandelijks wordt een nieuw podium, inclusief de namen, aangekondigd. Ook hangen hier verschillende ticketprijzen aan vast. Wie zijn tickets vandaag – in fase 1 – koopt, betaalt 35 euro. Deze prijs zal per fase stijgen, totdat de volledige line-up eind maart bekend is. Vanaf dat moment kosten de kaarten voor Extrema Outdoor 50 euro. De Comfort Tickets starten op 65 euro en eindigen op 80 euro. Met het Comfort Ticket heeft de bezoeker toegang tot eigen Comfort Decks met eigen toilet, bar en goed uitzicht op de podia. Wie zijn tickets in fase 1 koopt, bespaart dus 15 euro ten opzichte van de reguliere kaartprijs.

Meer dan muziek

In totaal kent Extrema Outdoor vijf grote areas met diverse genres op een breed muzikaal spectrum. Loungen, dansen en springen tot er geen schoenzolen meer over zijn: er is voor ieder wat wils. Naast het muzikale geweld is er ook ruimte voor heerlijk eten en drinken, komisch funtainment, intiem theater, kunst en creativiteit. Zo waren er het afgelopen jaar optredens van travestieten, kon je trouwen voor één dag, bracht een fanfare danceklassiekers en kon je bijkomen in de Shisha Lounge. Ook dit jaar staat er veel te gebeuren, want Extrema Outdoor is meer dan muziek alleen: een totaalbeleving vol verrassingen.

Winactie

Bezoekers kunnen de komende uren bijzondere kaarten winnen voor Extrema Outdoor. Naast toegang tot het festival krijgen de gelukkigen één dag lang een artiestenbehandeling met toegang tot de backstage, een prachtige hotelkamer en een privéchauffeur die van hotel naar festival en terug rijdt. Ook om het avondeten hoeven de winnaars zich geen zorgen te maken, dit gebeurt in de artiestencatering, tussen de DJ’s van die dag. Door de aankondiging van Cox op de Facebookpagina van Extrema Outdoor te delen, maken mensen kans op deze speciale kaarten.

Extrema Outdoor vindt plaats op zaterdag 9 juli 2016 aan recreatiestrand Aquabest, nabij Eindhoven. Kaarten gaan vandaag om 11.00 uur in de voorverkoop. Reguliere tickets kosten 35 euro, de Comfort Tickets kosten 65 euro. Op maandag 28 december wordt weer een rits nieuwe namen bekendgemaakt. Tickets zijn verkrijgbaar via: http://ext.re/XO16Ticket